Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele organizației PNȚCD Alba, Alin Popa, reacție dură la alianța cu PSD: ”Un partid de sorginte comunistă”

Publicat

popa

Președintele organizației județene a PNȚCD Alba, Alin Popa, critică în termeni duri alianța partidului său cu PSD, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European.

Acesta a postat pe contul său de facebook o declarație anti-PSD și a anunțat că va convoca, vineri, o ședință a Comitetului Județean de Conducere al filialei pentru a lua o decizie.

Declarația lui Alin Popa:

”Negociem orice, dar nu negociem principii ! (Corneliu COPOSU). Creștin democrația nu poate face alianțe pentru alegeri cu social-democrația care la noi este un socialism cu tente sud-americane.

Profund mâhnit, țărănist de 30 de ani, și președinte al Organizației Județene Alba a PNȚCD, dezaprob virarea partidului spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă. Faptul că nici președintele Iohannis nu se ridică la nivelul așteptărilor noastre nu este un motiv să ne aliem cu un partid cu manifestări deplorabile.

Eu vreau ca mâine când ies pe stradă să merg cu fruntea sus și să nu-mi fie rușine că aparțin acestui partid, chiar dacă acum conducătorul său vremelnic a greșit grav.

Tot ce am scris este în nume personal. Am convocat o ședința a Comitetului Județean de Conducere pentru a ne consulta și a emite o declarație care să exprime voința organizației județene față de această alianță rușinoasă în care de fapt noi nu primim nimic, ca partid.

Mă suna oamenii din teritoriu și spun că le este rușine să se uite în ochii multor semeni. Li se cer explicații. Ce explicații să dai ? Ar fi multe dar nu-și au rostul acum”.

Vezi și: Mărturii cutremurătoare despre exterminarea lui Iuliu Maniu, acum 66 de ani. ”Spre groapa comună și gloria eternă”

Reacții dure au apărut și din partea Fundației ”Corneliu Coposu”, care a transmis un comunicat de presă:

”Am luat act cu stupoare şi cu indignare de declaraţiile conform cărora PNŢCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu – pentru a aminti doar patru nume din lunga listă de politicieni excepţionali care au înfundat puşcăriile comuniste – ar fi semnat un protocol de colaborare cu PSD.

PSD este pentru noi, şi a fost tot timpul, continuatorul ideologic al PCR, chiar dacă a fost silit de istorie să se manifeste într-un sistem democratic, și în orice caz continuatorul FSN, partidul-stat care a ajuns în 1990 la conducerea României printr-o cascadă de manipulări, îndreptate inclusiv și în special împotriva PNȚCD și a liderului său, Corneliu Coposu, despre care votanții FSN au fost convinși că mânca icre negre cu polonicul la Paris în anii în care, în realitate, se afla în închisoare pentru delictul de opinie, apoi în domiciliu forţat în pustietatea Bărăganului, apoi urmărit de Securitate pas cu pas, fără a ieşi vreodată din ţară înainte de 1990.

Niciodată mai mult ca în acest moment n-a fost mai valabilă o tristă vorbă românească: azi, Seniorul politicii românești, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se răsucește în mormânt!

Indiferent cum a reușit un impostor să pună mâna pe conducerea formală a partidului, el nu reprezintă spiritul creștin-democrat, nu-i reprezintă pe național-țărăniștii din istorie și de azi și, nu în ultimul rând, nu reprezintă familia Coposu.

Așa-zisul protocol anunțat azi este lovit de nulitate în fața istoriei, care nu va reține numele celui care l-a semnat nici măcar la capitolul Curiozități.

București – 28 martie 2019

Rodica COPOSU – Președinte
Ion-Andrei Gherasim – Președinte executiv
Flavia Bălescu – Vicepreședinte
Mihaela Dobrescu – Membru Consiliu Director
Mircea Popa Zlatna – Membru Consiliu Director
Tudor Dunca – Membru
Costin Borc – Membru
Tudor Călin Zarojanu -Membru
Teodora Popa – Membru
Mirela Ștefan – Membru”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pntcdist pana la moarte

    vineri, 29.03.2019 at 17:16

    Tu vorbesti informatorule? Pentru cei care nu stiu acest individ si-a turnat la securitate colegii de la CTCE Alba Iulia si impreuna cu Ion Berciu a pus umarul la distrugerea PNTCD in judetul Alba. Acum, daca un presedinte de partid incearca sa resusciteze PNCTD sare ca ars ca s-a fracut alianta cu „comunistii”. Fraiere… PSD de acum NU mai are nimic de-a face cu PDSR-ul si FSN-ul lui ION ILIESCU!!! Locul FDSN-ului si al PDSR-ului a fost luat de PNL pe care vad ca-i pupi in k*r! Sa-ti fie rusine!!!

  2. Pamfil

    sâmbătă, 30.03.2019 at 21:07

    Mai Globo, ca asa te numeai cand te-ai vandut Securitatii… Ce mai vrei? Nu-ti este rusine? Auzi ca presedinte PNTCD… care PNTCD ca daca ar invia Seniorul te-ar lua la suturi in dos bai papagalule informator… Paraciosule

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax