Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Zlatna caută operator de salubrizare pentru colectarea, sortarea și transportul deșeurilor. Care sunt tarifele maxime

Publicat

turn Ampelum Zlatna drona 2

Primăria Zlatna caută un operator de salubrizare pentru precolectarea, colectarea, sortarea și transportul deșeurilor din oraș și din localitățile aparținătoare. În acest sens a fost lansată miercuri o licitație pentru delegarea gestiunii serviciului de salubritate pentru o perioadă de doi ani, valoarea achiziției publice fiind de peste 1,4 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Zlatna a lansat pe 1 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru delegarea gestiunii serviciului de salubritate din oraş.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.411.583,28 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, serviciul public de salubrizare al oraşului Zlatna va cuprinde următoarele activităţi:

– precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor orăşeneşti, inclusiv ale deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special;

– sortarea deşeurilor orăşeneşti;

– transport pentru depozitarea finală a deșeurilor

Se vor încheia contracte individuale cu fiecare persoană fizică, respectiv persoană juridică. Cheltuielile cu instituţiile administraţiei publice locale vor fi suportate de către bugetul local.

Numărul mediu anual de locuitori din aria de operare este de 7.790 locuitori, din care 4.203 locuitori în mediul urban şi 3.587 locuitori în satele apartinătoare.

Operatorul va avea permisiunea de a desfăşura activitatea de sortare a deşeurilor municipale, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorială oraş Zlatna, utilizând instalaţia de sortare din cadrul Staţiei de sortare din Valea Mică.

Operatorul care va desfăura activitatea de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, va desfăşura şi activitatea de sortare a deşeurilor municipale şi va fi sprijinit de Consiliul Local Zlatna, pentru a efectua precolectarea selectivă a deşeurilor, prin dezvoltarea metodelor şi sistemelor pentru sortarea la sursă şi/sau înainte de depozitare.

În Stația de sortare amenajată la Valea Mică (capacitate de 0,74 to/oră), se vor tria ambalajele și deșeurile de ambalaj colectate selectiv, dar și cele necontaminate sau ușor contaminate din deșeurile mixte.

După sortare vor fi presate și balotate, pregătindu-le astfel pentru vânzarea către agenți economici valorificatori/reciclatori.

Potrivit caietului de sarcini, nivelele maxime ale tarifelor ofertate pentru prestarea serviciului sunt:

– tarif colectare și transport deșeuri municipale persoane fizice și asociații de proprietari – 99,33 lei / mc / lună, fără TVA

– tarif colectare și transport deșeuri municipale agenți economici – 157,77 lei / mc / lună, fără TVA 

– tarif colectare și transport deșeuri municipale instituții publice – 121 lei / mc / lună, fără TVA

– tarif sortare deșeuri – 13,79 lei/to, fără TVA

– tarif colectare selectivă deșeuri – 100 lei/to, fără TVA

Durata pentru care se concesionează serviciul public de salubrizare este de 24 de luni de la data semnării contractului, cu posibilitatea de prelungire prin act adițional.

Potrivit documentației, contractul de conesiune se reziliază în momentul în care va intra în vigoare serviciul județean gestionat de Asociația SALUBRIS Alba prin implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax