Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară: VREMEA în septembrie. Temperaturi maxime și precipitații la începutul toamnei 2019

Publicat

toamna, ceata, padure

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru luna septembrie. Până spre sfârșitul intervalului, vremea va fi mai caldă decât de obicei, iar în prima săptămână va ploua mai puțin.

În județul Alba, temperaturile vor urca până la valori de peste 30 de grade în prima săptămână din septembrie. Este posibil să plouă în prima săptămână de școală, în jurul datei de 11 septembrie și apoi în perioada 17-18 septembrie.

Temperaturile maxime vor fi de 23-24 grade Celsius, în ultimele două săptămâni ale lunii.

Săptămâna 2-9 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice, estice și sud-estice.

Săptămâna 9-16 septembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei în estul și sudestul țării, iar în rest vor fi ușor excedentare.

Săptămâna 16-23 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice dar și ușor deficitar în regiunile sudice. În restul teritoriului, cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale ale intervalului.

Săptămâna 23-30 septembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax