Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reţea de hoţi din bancomate, destructurată de DIICOT. Cinci dintre cei 12 suspecţi au operat şi în Alba

Publicat

Un grup de 12 suspecţi din Bucureşti, Prahova şi Satu Mare au fost identificaţi de procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO din Ploieşti ca fiind parte a unei reţele specializate în infracţiuni cu instrumente de plată electronică şi furturi din bancomate. Cinci dintre aceştia sunt suspectaţi că au furat bani din ATM-uri şi pe raza judeţului Alba.

Potrivit unui comunicat IGPR, „începând cu luna iulie 2012, poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au documentat activitatea unui grup infracţional organizat profilat pe comiterea de infracţiuni cu instrumente de plată electronică şi furturi din bancomate (cash-trapping) cu prejudiciu deosebit de grav.
Ultimele activităţi în cauză s-au desfăşurat la data de 30 octombrie a.c., când poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti cu sprijinul S.C.C.O. Satu Mare şi Brigăzii Mobile de Jandarmi <Matei Basarab> din Ploieşti au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Prahova, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti.
La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse 12 persoane în vederea cercetării pentru iniţiere, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de intrumente de plată electronică şi furt calificat.
Liderul grupului, o persoană din Bucureşti, este suspectat că a procurat dispozitive destinate sustragerii numerarului din ATM-uri şi a recrutat mai multe persoane care să se deplaseze în ţară pentru a sustrage bani din bancomate.
Cinci membri ai grupării, persoane din Ploieşti, Bucureşti şi Satu Mare, sunt suspectaţi că s-au deplasat pe raza judeţelor Dâmboviţa, Buzău, Bacău, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Arad, Bihor, Timişoara, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureş, Braşov şi în municipiul Bucureşti, unde, prin utilizarea de instrumente de plată autentice şi a unui dispozitiv destinat sustragerii banilor din ATM-uri, au produs un prejudiciu de peste 220.000 lei.
Soţia liderului este suspectată că ar fi coordonat activitatea grupului împreună cu soţul său, recepţionând, prin sisteme de transfer monetar rapid, sumele de bani provenite din furturile de bani din bancomate.
De asemenea, alte două persoane, din Ploieşti şi Bucureşti, sunt suspectate că au racolat mai multe persoane pe care le-au determinat să îşi deschidă conturi la două bănci, iar cardurile aferente acestor conturi au fost utilizate în activitatea infracţională.
De asemenea, liderul grupului infracţional este bănuit că a confecţionat şi dispozitive de skimming, destinate copierii datelor de identificare ale cardurilor bancare, în momentul utilizării.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax