Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Retrospectiva ”orelor negre” din 2019. Crimele și faptele cu violență din Alba, care au șocat opinia publică, anul trecut

retrospectiva

Publicat

Anul 2019 nu a fost unul lipsit de fapte comise cu violență și crime care au cutremurat județul Alba sau chiar toată țara. De la familii destrămate, după ce soția și-a omorât soțul abuziv de față cu doi copii și până la crimă în ziua de Paște, toate au șocat opinia publică. 

De asemenea, în județul Alba s-au înregistrat fapte de abuz asupra copiilor, violență între minori sau agresiuni sexuale. 

Crima de la Craciunelu de Jos. O femeie și-a ucis soțul cu o lovitură de cuțit în inimă 

În 15 martie, în comuna Craciunelu de Jos, Sanda Mailat și-a omorât soțul cu o lovitură de cuțit în inimă. O căsătorie de 23 de ani, în care de multe ori Sanda a fost bătută de bărbat sau dată afară din casă în toiul nopții, s-a terminat într-o baltă de sânge.

CITEȘTE ȘI: Rechizitoriul crimei de la Crăciunelu de Jos: Doi copii au fost de față când mama le-a omorât tatăl, cu o lovitură de cuțit

Pentru fapta sa, femeia a fost condamnată la 10 ani de închisoare, iar 6 copii dintre care trei minori, au rămas orfani de tată și cu mama după gratii. 

Moarte învăluită în mister în comuna Gârbova. Un bărbat este suspectat că și-ar fi omorât mama în bătaie

La sfârșitul lunii martie, într-un sat din comuna Gârbova, a fost descoperit într-o casă, cadavrul unei femei care prezenta multiple urme de violență. După multe cercetări anchetatorii au găsit și un suspect principal: fiul bătrânei ucise. 

Acesta a plecat din țară imediat după ce ar fi comis fapta. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, iar bărbatul a fost prins pe teritoriul Austriei și predat autorităților din Alba.

CITEȘTE ȘI: Fugar din Alba, suspect că și-ar fi omorât mama în bătaie, prins în Austria. Nu declară nimic în fața magistraților

Potrivit procurorilor care anchetează cazul, O. Paul G. este suspectat că ar fi bătut-o pe mama sa, rupându-i toracele, sternul, clavicula și mai multe coaste, răni care au condus la decesul femeii.

După faptă, bărbatul ar fi furat două carduri care aparțineau victimei și a fugit din țară. Paul s-ar fi deplasat prin Franța, Spania, Italia, Belgia, Elveția și Germania, fără un motiv bine stabilit, spun anchetatorii. În Germania, Franța și Spania, bărbatul a folosit cele două carduri furate, până când fiica victimei a cerut blocarea lor.

Momentan, bărbatul se află în arest preventiv și încă nu a fost trimis în judecată. 

Crimă în ziua de Paște, în Alba Iulia. Un bărbat și-a omorat tatăl în bătaie 

Pe fondul consumului de alcool și a unei discuții în contradictoriu, F.Mihai, un bărbat din Alba Iulia, aflat în vizită pentru a celebra Paștele, și-a omorat tatăl chiar în zi de sărbătoare. 

Atunci, în casa părinților, între tată și fiu ar fi început o discuție în contradictoriu care s-a transformat într-un scandal în toată regula.

CITEȘTE ȘI: CRIMĂ în ziua de Paște, la Alba Iulia. Bărbat arestat preventiv pentru că și-ar fi ucis tatăl în bătaie

Aceștia ar fi dorit să facă un grătar, dar discuția s-ar fi aprins între cei doi și tatăl l-ar fi lovit pe fiu cu o farfurie în cap, iar bărbatul a sărit la bătaie cu pumnii și picioarele. 

În urma bătăii, tatăl ar fi suferit politraumatisme, sternul i-ar fi fost rupt și ar fi suferit o hemoragie internă, factori care au dus la decesul acestuia. 

Între timp bărbatul a fost arestat preventiv și trimis în judecată pentru omor. O ședință la Tribunalul Alba va avea loc în 6 ianuarie 2020. 

Răfuiala dintr-un club de noapte din Mediaș, care s-a transformat în crimă. Doi bărbați din Alba implicați. 

O răfuială între două grupuri de bărbați s-a terminat tragic în fața unui club de noapte din Mediaș. Un tânăr care făcea parte dint-un grup care a atacat în interiorul clubului un alt club de bărbați a fost înjunghiatîn picior și bătut până a decedat. 

Marius Fagura după încăierarea din club a fugit afară, dar a fost urmarit. Unul dintre urmăritori, Rusu Marius l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în picior și i-a secționat artera femurală. De asemenea și Paul Anghel din Teiuș l-a lovit pe tânărul căzut la pământ. În crimă a mai fost implicat și un bărbat din Sibiu, Otvoș Ovidiu care a lovit victima cu piciorul în cap. 

CITEȘTE ȘI: Procesul crimei de la Mediaș a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. Filmul tragediei, descris în rechizitoriul procurorilor

În urma tragediei, un proces la Tribunalul din Sibiu a fost deschis, doi bărbați din Alba au fost condamnați la închisoare, dar procesul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

 Rusu Marius din Bucerdea Grânoasă a primit 12 ani și patru luni, dar la sentință s-a mai adăugat un rest dintr-o pedeapsă mai veche, iar în total a primit 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare, iar Paul Anghel din Teiuș a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni de închisoare.

Minori bătuți, copii maltratați de părinți

În Alba pe tot parcursul anului s-au înregistrat, din păcate și numeroase fapte penale comise asupra unor copii. Fie că a fost vorba despre bătăi între minori, copile lovite de tată, toate au șocat opinia publică prin modul în care au fost comise.

Trei minore bătute cu biciul chiar de tatăl lor

În luna iulie, trei minore din Stremț au fost bătute cu biciul de tatăl lor.  Cele trei minore în vârstă de 6, 8 și 11 ani au fost lovite crunt de bărbat, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

CITEȘTE ȘI: IMAGINI ȘOCANTE: Fetițe din Alba, bătute cu biciul de tatăl acestora. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Copilele au fost lovite pe mâini, gât, picioare și pe spate, iar una dintre ele a fost atinsă cu biciul și pe față. 

La scurt timp, Constantin Muntean, bărbatul din comuna Stremț care și-a bătut cele trei fiice minore cu biciul, a fost condamnat în primă instanță, de magistrații Judecătoriei Aiud la ani grei de închisoare.

CITEȘTE ȘI: ANI GREI de închisoare pentru bărbatul din Alba care și-a bătut fetițele cu biciul. Decizie la Judecătoria Aiud

Pentru faptele sale, în 9 octombrie 2019, bărbatul a primit 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare. 

Minor bătut cu lanțul de unchiul său 

La sfârșitul lunii octombrie, un copil în vârstă de 11 ani din satul Tăuți, comuna Meteș a fost bătut cu un cablu metalic chiar de unchiul său, pentru că ar fi furat 200 de lei.

Copilul a ajuns la şcoală şi le-a arătat profesorilor ce a păţit, iar aceştia din urmă au sunat la numărul de urgență 112. Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore.

CITEȘTE ȘI: Copil din Tăuți, bătut cu un cablu metalic de unchiul său pentru că ar fi furat 200 de lei. Bărbatul a fost REȚINUT

Din primele informații, unchiul copilului, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a observat că îi lipsesc 200 de lei din cameră. Acesta ar fi descoperit că hoţul ar fi nepotul său de 11 ani și pentru a-i da o lecţie, bărbatul a pus mâna pe un cablu metalic şi l-a lovit de mai multe ori pe băiat.

Băiat din Cugir, bătut de o gașcă de minori din cauza unor discuții pe internet

În luna iulie, opinia publică era șocată de cazul unui băiat din Cugir, pus la pământ și bătut de o gașcă de minori. Uluitor a fost faptul că printre ei s-a aflat și o fată care l-a lovit pe baiatul căzut la pământ.

CITEȘTE ȘI: UPDATE – VIDEO: Violență extremă la Cugir. Băiețel bătut cu sălbăticie de alți copii. Poliția a deschis un dosar penal

Video-ul cu agresiunea a fost postat chiar de mama băiatului pe Facebook. Imediat după mediatizarea intensă a cazului, minorii din film au fost duși la audieri alături de părinți. Potrivit unor surse agresiunea ar fi avut loc din cauza unor discuții pe internet. 

Minor din Cugir, lovit cu palmele peste cap și picioarele în spate de un alt tânăr

La câteva zile după agresiunea minorului de gașca de tineri, un alt video în care un copil este bătut a fost făcut public pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO: Un alt caz de violență între tineri la Cugir. Copil lovit cu picioarele în spate și palmele în cap, de un tânăr

Într-un videoclip care circula pe internet, transmis de mai mulți cititori către Alba24, un băiat este lovit cu palmele peste cap și cu picioarele în spate de un alt tânăr. Deși copilul lipisit de apărare plânge de durere, bătăușul continuă să îl lovească. 

Tânărul care l-a lovit pe minor a fost identificat de poliție, iar pe numele său a fost deschis la acea vreme un dosar penal. 

Minor agresat sexual lângă o școală din Alba Iulia

Un copil din Alba Iulia a fost agresat sexual de către un bărbat, în data de 15 august, în jurul orei 17.00. Fapta s-a petrecut în apropierea unei școli din oraș, situată în cartierul Cetate.

Incidentul nu a fost făcut public de către autorități, în contextul în care, la nivel național, în ultimele luni au fost semnalate mai multe agresiuni sexuale asupra minorilor. 

CITEȘTE ȘI: Copil din Alba Iulia, agresat sexual de un bărbat, lângă o școală din oraș. Suspectul a fost arestat și trimis în judecată

La o zi de la producerea agresiunii, pe numele bărbatului S.D., a fost luată măsura controlului judiciar, dar bărbatul a dispărut. Mai târziu pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, bărbatul a fost găsit și arestat preventiv. 

Tânăr din Cugir, în arest la domiciliu, cercetat pentru viol. Ar fi profitat de o minoră de 10 ani

În 10 octombrie, un tânăr de 18 ani, din Cugir a fost pus sub arest la domiciliu, fiind cercetat pentru viol. Acesta ar fi profitat de o minoră în vârstă de 10 ani și 11 luni, și în schimbul unei sume de bani, i-ar fi propus acesteia să întrețină un act sexual.

Potrivit procurorilor care anchetează cazul, în 1 octombrie, în jurul orei 18.00, într-un parc din Cugir, tânărul aflat sub influența băuturilor alcoolice i-ar fi propus minorei să întrețină anumite raporturi sexuale în schimbul unei sume de bani, fapt pe care minora l-a acceptat.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Cugir, în arest la domiciliu, cercetat pentru viol. Ar fi profitat de o minoră de 10 ani

 În această situație, procurorii de la Judecătoria Alba Iulia consideră că tânărul a ”profitat de imposibilitatea victimei de a exprima un consimţământ valabil raportat la vârsta fragedă și lipsa de dezvoltare psiho-sexuală”, se arată într-un extras din actele de urmărire penală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate