Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: REZULTATELE testărilor COVID-19 efectuate la firma Arti-Pan din Alba Iulia. O grupă de 8 persoane a ieșit POZITIVĂ

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFJRlQsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


DSP Alba a testat joi peste 100 de angajați ai firmei de panificație Arti-Pan din Alba Iulia, după ce cinci dintre aceștia, împreună cu administratorul societății, au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus. Testarea a fost efectuată prin metoda „pooling”, probele de la angajați și contacții acestora fiind grupate câte 8.

În urma rezultatelor, o grupă de contacți direcți ai unor angajați a ieșit pozitivă, ceea ce înseamnă că cel puțin o persoană dintre cele opt este infectată cu COVID-19. Cele opt persoane rămân în izolare, iar vineri se va stabili în urma unei testări individuale care dintre aceștia sunt infectați. 

UPDATE vineri, ora 09:00 –  Potrivit unor clarificări transmise de către DSP Alba a doua zi după aflarea rezultatelor testelor, din grupa de 8 persoane în care s-a constatat unul sau mai multe cazuri pozitive fac parte contacți ai unor angajați confirmați cu coronavirus în urma analizelor desfășurate anterior. 

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea a transmis vineri dimineața că din grupa de persoane care a ieșit pozitivă nu fac parte angajați ai societății, ci contacți direcți ai acestora.

„Grupa de 8 persoane din cadrul anchetei epidemiologice derulată la unitatea de panificație, ce urmează a fi retestată azi individual nu conține angajati ai societății, ci contacti directi ai unor angajați (din grupul de 5 depistați pozitiv acum câteva zile). În grupa de 8 nu se află niciun angajat din producție sau desfacere al unității.

Rugăm populația să evite panica, unitatea va fi redeschisă abia în momentul în care toate măsurile dispuse de inspectori vor fi duse la îndeplinire și nu vor exista riscuri privind sănătatea publică”, a transmis Alexandru Sinea.

Știrea inițială

Potrivit DSP Alba, în decursul zilei de joi s-au efectuat în total 610 de teste, din care 120 la personalul de la firma Arti-Pan Alba Iulia.

„Azi, în laboratorul DSP Alba au fost analizate, prin metoda pooling, 120 de probe provenite de la angajați și contacti direcți ai celor 6 persoane depistate pozitiv anterior, și anume patronul și 5 angajați de la sediul administrativ al societății (birouri).

Probele au fost grupate cate 8. În cazul unuia dintre loturi analiza de laborator a indicat că printre cele 8 probe analizate există unul sau mai mulți pozitiv.

Pentru persoanele din acest lot va fi reluată mâine testarea individuală, urmând să se stabilească cei pozitiv.

Este important de precizat că toate cele 120 de persoane se află izolate la domiciliu. DSP Alba a avut azi în lucru în total aproximativ 600 de probe care au necesitat multă muncă și timp”, a transmis joi seara directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Citește și SITUAȚIA de la brutăria din Alba Iulia, închisă după ce câțiva angajați au fost depistați cu coronavirus. PRECIZĂRI DSP Alba

Reamintim faptul că reprezentanții DSP Alba au transmis joi dimineața precizări referitoare la ancheta epidemiologică derulată la o unitate de panificație din Alba Iulia. Potrivit acestora, până în dimineața zilei de 30 aprilie au fost depistați pozitiv administratorul societății și un număr de cinci angajați care activau în sediul administrativ, situat separat de spațiul de producție propriu-zis.

DSP Alba a luat decizia de suspendare a întregii activități a societății, la toate punctele de lucru, iar în dimineața zilei de joi au fost testați toți angajații firmei implicați în producție, desfacere și personal administrativ, în total peste 100 de persoane.

foto, video: facebook alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ID

    vineri, 01.05.2020 at 11:05

    Izolare pe naiba. Se plimba de nebuni.

  2. Gica

    vineri, 01.05.2020 at 18:34

    La Kaufland nu Este Covid19? Numai la Firma locala?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax