Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe locul 3 în Europa la abandon şcolar. Doi din zece elevi renunță anual la cursuri. Măsuri pentru educație

Publicat

elevi

eleviÎntr-o ţară în care educaţia este considerată o prioritate naţională, doi din zece copii renunţă anual la cursuri. Astfel, România pe locul trei în Europa la abandon şcolar, iar viitorul României este unul sumbru. Autorităţile au luat un împrumut de 200 de milioane de euro de la Banca Mondială şi vor să îl folosească în sprijinul elevilor.

Citește și Statul împrumută 200 de milioane de euro pentru educație. Investiții în meditații, cursuri pentru profesori și consiliere

În fiecare an şcolar, 17,5% dintre elevii români abandonează cursurile. Asta înseamnă că în prezent, peste 270.000 de minori nu sunt cuprinşi în nicio formă de învăţământ. Majoritatea sunt elevi cu vârste între 15 şi 18 ani şi provin din familii sărace din mediul rural.

Țara noastră stă prost şi la capitolul ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Datele arată că în anul şcoalar 2013-2014, 100.000 de elevi fie nu au promovat examenul de bacalaureat, fie nu au participat la acest examen.

În învăţământul superior, lucrurile stau la fel. Pentru că nu au bani sau pentru că nu au făcut faţă cerinţelor, în anul academic 2013-2014, 20.000 de studenţi au abandonat studiile universitare.

Printr-un program al Băncii Mondiale, aproximativ 200 de milioane de euro vor fi direcţionaţi pentru pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat şi pentru admiterea la facultate. Acesta se va desfaşura pe baza unor granturi. Valoarea medie a unui grant este de 100.000 de euro.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax