Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școala Gimnazială din Hopârta, reabilitată printr-un proiect de 160.000 de euro. Lucrări propuse


Publicat

Școala Gimnazială din comuna Hopârta va fi reabilitată printr-un proiect de 160.000 de euro.

Primăria comunei Hopârta a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind execuția de lucrări pentru proiectul „Reabilitare Școală Gimnazială, sat Hopârta”. Valoarea totală estimată este de 765.200 de lei.

După analiza situației din teren, prin proiectul tehnic au fost propuse lucrări de reabilitare a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială, cu regim de înălțime Dp + P + 1E, și asupra fosei septice. Clădirea își va păstra funcțiunea, aceea de școală gimnazială, iar fosa septică va deveni un bazin ecologic vidanjabil, închis etanș.

Capacitatea clădirii este de:

  • preșcolari – 25
  • școlari – 96
  • cadre de învățământ – 7
  • personal auxiliar – 6

Potrivit proiectului tehnic, modificările aduse clădirii nu necesită intervenții la nivelul fundațiilor. În zona acceselor se va realiza o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, respectiv se vor reface scările de acces de la intrarea secundară. În interiorul clădirii se propun pereți noi de compartimentare din BCA, iar la acoperiș se va înlocui șarpanta.

Proiectul mai prevede, printre altele, înlocuirea tâmplăriei interioare și a celei exterioare, refacerea instalațiilor de apă potabilă/menajeră, montarea unei centrale termice noi și reabilitarea termică a clădirii.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PNL susține introducerea certificatului verde pentru cumpărături din magazine neesențiale. Ce spune Florin Cîțu

Publicat

PNL susține introducerea verificării certificatului verde în magazinele neesențiale. Aceștia vor susține în Parlamentul României, nevoia urgență de introducere a noii măsuri. 

Mai exact dacă demersul susținut de PNL va deveni lege, toți cei care vor intra în magazine neesențiale vor fi nevoiți să prezinte un certificat digital verde. 

”Biroul executiv al PNL a luat decizia astăzi de a susține în Parlamentul României demersul pentru introducerea certifcatului verde, pentru activitațile economice în afara de cele esențiale.

Este soluția de a ssusține economia deschisă și de a nu ajunge la un nou lockdown. O să susținem în Parlamentul României introducerea certificatului verde în magazinele neesențiale”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu.

Mai exact, certificatul verde nu se va introduce la magazinele alimentare, supermarketuri, farmacii și alte activități economice considerate esențiale, a decis, vineri, conducerea PNL.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Liberalii nu susțin în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș. Ce va face PNL dacă USR nu reușește să adune majoritatea

Publicat

Liberalii nu vor susține în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș, a spus, vineri, președintele PNL Florin Cîțu, care consideră că USR a rupt coaliția votând moțiunea de cenzură.

Dacă Cioloș nu va face altă majoritate, PNL va demara noi negocieri cu toate partidele, excluzând, însă, AUR.

.„Dacă nu va reuși, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români”, a spus Cîțu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

15 octombrie: 15.828 cazuri de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 365 de decese și 1.729 de pacienți internați la ATI

Publicat

15.828 cazuri de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 365 de decese și 1.729 de pacienți internați la ATI sunt cifrele anunțate vineri de autoritățile din România.

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.430.475 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.232 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.220.953 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 295 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 14.10.2021 (10:00) – 15.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 365 decese (182 bărbați și 183 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 365 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 1 la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 15 la categoria de vârstă 40-49 ani, 27 la categoria de vârstă 50-59 ani, 88 la categoria de vârstă 60-69 ani, 126 la categoria de vârstă 70-79 ani și 105 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Decesul de la grupa de vârstă 10-19 ani este al unui pacient din județul Bacau, în vârstă de 13 ani, de sex feminin, fara comorbiditati, nevaccinat.

351 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în luna septembrie 2021, în județele Ialomița și Timiș. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 363 decese.

Din totalul de 365 de pacienți decedați, 325 erau nevaccinați și 40 vaccinați.

Cei 40 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 80 de ani. 39 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.000. Dintre acestea, 1.729 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 442 sunt minori, 404 fiind internați în secții și 38 la ATI.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Polițiștii din Alba, activități informativ – preventive în școli din Alba Iulia, Sebeș, Jidvei, Câlnic, Veseuș și Bălcaciu

Publicat

În săptămâna care se încheie, peste 250 de elevi din județul Alba au discutat cu polițiștii de la prevenire și siguranță școlară despre bullying și măsurile utile pentru prevenirea victimizării din infracțiuni. Acțiunile informativ – preventive în unitățile de învățământ vor continua pe toată durata anului școlar.

În săptămâna 11 – 15 octombrie 2021, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat activităţi informativ – preventive în 7 unități de învățământ liceal și gimnazial din județul Alba.

Peste 250 de elevi din Alba Iulia, Sebeș, Jidvei, Câlnic, Veseuș și Bălcaciu au participat la dezbaterile care au vizat prevenirea bullying-ului, a violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din trafic de persoane şi consum de droguri, prevenirea victimizării în mediul online şi nu în ultimul rând prevenirea victimizării din accidente rutiere.

Poliţiştii le-au făcut elevilor și cadrelor didactice și recomandări pentru folosirea mijloacelor de protecție sanitară, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2.

Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate