Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Se vor putea organiza ore remediale în taberele de vară. Precizările ministrului Educației

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat sâmbătă că Ministerul Educației susține organizarea în luna august a taberelor de vară în care să se poată organiza ore remediale.

Cîmpeanu susține că luna august este una de vacanță, „binemeritată în egală măsură pentru cadre didactice și elevi”.

„Vom avea o a doua sesiune de evaluare naţională în datele de 5 – 6 – 7 iulie. Vom avea foarte multe activităţi. În acest context, am considerat că luna august este o lună de vacanţă binemeritată. În egală măsură, pentru cadre didactice şi elevi, acolo unde se va dori din partea şcolii, din partea profesorilor, din partea elevilor şi cu acordul părinţilor, se vor organiza evenimente, de genul tabără de vară, pe parcursul cărora se vor putea organiza ore remediale. Este un lucru pe care Ministerul Educaţiei îl susţine, acolo unde vor exista iniţiative locale”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Vezi și Modele de subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: Toate testele de antrenament și baremele la Română și Matematică

Potrivit acestuia, după reluarea orelor în şcoli, 270 de elevi s-au infectat cu noul coronavirus, proporţia infectărilor fiind de 1 la 10.000 din totalul celor 2,7 milioane elevi care au putut merge la şcoală.

„Ultimele raportări – 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane de elevi care au putut merge la şcoală. Este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional. În Bucureşti, aveam un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti. Deci procentul este mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este de circa 0,7. În sistemul de educaţie este de 1 la 10.000”, a spus Cîmpeanu.

surse: Mediafax, Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax