Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a distribuit pe Facebook o lege care nu există. ”Am copiat-o de la colegii din țară”

Publicat

marcela daramus

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș a publicat pe pagina personală de Facebook o imagine a unui document care prevede că elevii înscrişi în învățământul profesional şi tehnic cu durata minimum de 3 ani vor putea beneficia de masă gratuită şi de cazare gratuită în internatele şcolare.

Problema este însă că documentul citat are în realitate o altă formă și nu prevede nimic din ceea ce a anunțat aceasta. Respectivele prevederi se regăsesc totuși într-un proiect legislativ inițiat de 50 de parlamentari în 2016 și devenit lege promulgată de președintele Iohannis în 2017.

Marcela Dărămuș a recunoscut că nu a mai verificat informația dar a spus că a distribuit o postare a altor colegi și că nu își explică cum cineva ar putea posta ceva neadevărat.

Informația a fost făcută publică marți, 29 ianuarie 2019, de către șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

„Legea 38/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 53 din 21 ianuarie 2019: elevii înscrişi în învățământul profesional şi tehnic cu durata minimum de 3 ani pot beneficia de masă gratuită şi de cazare gratuită în internatele şcolare”, a scris Marcela Dărămuș.

md printscreen

Cu toate acestea, legea la care face referire nu include prevederile din documentul publicat.

Mai exact, Legea nr. 38/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, publicată în MO, Partea I, nr. 53/21.01.2019 prevede introducerea unei noi materii, respectiv Educația pentru sănătate și nutriție, începând cu anul școlar 2020 – 2021.

De asemenea, documentul reglementează posibilitatea de a se organiza învățământ la domiciliu pentru copiii cu cerințe educaționale speciale sau nedeplasabili din motive medicale.

mo lege 38 Șefa IȘJ Alba a declarat pentru Alba24 că nu a verificat documentul și a spus că a distribuit o postare a colegilor din țară. Și-a amintit apoi că documentul i-a fost trimis și de un senator și că nu își explică o eventuală confuzie.

”Eu am copiat de la colegii mei (din țară – n.red.) care au derulat-o și ei pe facebook (…) Mi-ați dat și mie un semn de întrebare. Verificăm, dar eu nu cred că cineva își permite să pună asta fără să fie verificată, Cel puțin de la un senator am primit-o și după aceea am văzut-o și la alți colegi din țară” a spus Marcela Dărămuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 30.01.2019 at 18:40

    Cu asemenea specimene PSD-iste vrea invatamantul romanesc sa progreseze ? In afara de munca la PSD, oare pe unde si-a facut veacul acest specimen ? Jalnic pentru o persoana cu o asemenea functie de conducere ! Traiasca si infloreasca PSD !!

  2. Olga

    vineri, 01.02.2019 at 23:20

    la Cugir măcar generala adjunctă e mai citită….Monalisa, tu să nu minți oamenii!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax