Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Studiu: Două treimi dintre persoanele infectate cu Omicron spun că au avut înainte COVID

Publicat

Două treimi dintre persoanele infectate cu Omicron sunt reinfectări, respectiv cei care au mai trecut o dată prin Covid. Sunt concluziile unui studiu realizat în Marea Britanie.

Potrivit sursei citate, varianta Omicron a înlocuit aproape cu totul vechea tulpină Delta.

Citește și Simptome ale Omicron care apar pe piele, buze și unghii. Șase situații care nu trebuie ignorate

În urma cercetării, a rezultat că 99% din probele pozitive recoltate au fost obținute de la oameni infectați cu varianta Omicron și doar 1% dintre ei erau bolnavi cu tulpina Delta a COVID-19.

Două treimi dintre cei 3.500 de participanți la studiu, care au testat pozitiv în ianuarie au spus că au fost deja infectați cu Covid în trecut. Încă 7,5% dintre ceilalți participanți au spus că suspectează că au avut virusul în trecut, dar nu știu sigur din cauză că nu s-au testat, scrie digi24.ro.

Cercetătorii iau în calcul și alte măsuri, în afară de vaccinare

„Vaccinarea, inclusiv prin dozele booster, rămâne principalul mod de apărare contra Covidului datorită nivelului ridicat de protecție împotriva spitalizării.

Cu toate acestea, s-ar putea să fie necesare mai multe măsuri, în afară de vaccinare, dacă rata foarte ridicată de infectare cu Omicron persistă, în ciuda faptului că varianta pare să determine simptome mai puțin severe”, a spus echipa de cercetători.

De când a fost descoperită noua variantă Omicron, acum 9 săptămâni, s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu Covid decât în tot anul 2020.

Studiul REACT efectuat de Colegiul Imperial din Londra, revizuit în fiecare lună începând cu luna mai a anului 2020 și finanțat de guvernul britanic, a analizat 100.000 de teste PCR din toată Anglia. Probele au fost recoltate între 5 și 20 ianuarie 2022.

sursă: digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax