Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Inaugurarea spaţiului de joacă pentru tineri şi copii „Aventura în Cetate” la Spaţiile RYMA din Alba Iulia, reprogramată ASTĂZI, de la ora 18.00

Publicat

La Spaţiile RYMA era programată, joi, deschiderea oficială a spaţiului de joacă pentru tineri şi copii, “Aventura din Cetate – cunoaştere şi dragoste de natură prin joc”. Inaugurarea de la ora 18.00 a fost amânată pentru o dată ulterioară, din cauza ploii, evenimentul urmând să aibă loc în prima zi în care nu vor fi precipitaţii, având în vedere că spaţiul este în aer liber. Organizatorii pregătesc pentru copii ateliere de desen şi pictură, lucru manual, confecţionare de bijuterii, tombolă cu premii, plăcinte cu umpluturi delicioase şi multe alte surprize.

UPDATE: Organizatorii au transmis că evenimentul a fost reprogramat pentu vineri, 28 iunie, de la ora 18.00.

Spaţiul de joacă este situat în grădina din incinta Spaţiilor RYMA din Alba Iulia, cu intrare din Calea Moţilor sau din Şanţurile Cetăţii şi este accesibil atât pe jos, cât şi cu maşina. Este dotat cu instalaţii specifice alpinismului, un panou de căţărat pentru tineri şi altul pentru copii, o tiroliană, o sală de clasă în aer liber, tobogan, leagane, teren de minifotbal şi badminton, un instrument muzical din lemn şi sfori, groapă de nisip şi alte accesorii pentru jocul şi educaţia copiilor.

“Aventura din Cetate” se adresează în special copiilor şi tinerilor, însă instalaţiile de alpinism sunt dimensionate pentru a fi folosite şi de către adulţi. În ghivecele ornamentale, în loc de flori, copiii vor găsi condimente şi plante medicinale şi vor învăţa la rândul lor să recunoască şi să crească asemenea plante. Asociaţia RYMA intenţionează să pună acest spaţiu în folosul educaţiei şi dezvoltării prin joc a tinerilor şi copiilor, care se pot juca sau pot studia în mijlocul naturii, într-un peisaj istoric, feriţi de aglomeraţia oraşului, dar totodată în mijlocul lui. Pe viitor, aici se vor desfăşura cursuri de alpinism, de engleză, de pictură şi desen, dar şi alte activităţi propuse de părinţi sau dorite de copii. Nu vor lipsi petrecerile aniversare organizate de către părinţi pentru copii în incinta spaţiului de joacă.

Proiectul prin care a fost realizat spaţiul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România cu suma de 8.911 lei şi a fost derulat de Asociaţia RYMA împreună cu partenerii Asociaţia Pro Tinereţe şi Centrul Judeţean de Voluntariat Alba. Pe lângă finanţarea câştigată, Asociaţia RYMA a contribuit la acest proiect cu suma de 8000 de lei, contribuţie atât în bani cât şi în natură.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristian

    joi, 27.06.2013 at 23:17

    Minciuni tipic romanesti!
    In marea lor majoritate, lucrarile au fost facute de angajati fara forme legale, care au fost mintiti si pentru o viitoare colaborare in spatiile construite de ei si pentru plata prestatiei la lucrarile executate. Tipic romanesc, probabil banii sunt folositi de administratorii spatiilor pentru a „merge la mare” (justificarea acestora cand tinerii si-au cerut banii pentru munca depusa in 3 saptamani) iar tinerii care au lucrat acolo nu au primit nici jumatate din suma meritata.
    CINSTE LOR (ADMINISTRATORILOR) PENTRU IMAGINEA NEGATIVA CREATA DESPRE ROMANIA SI ALBA IULIA !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax