Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Autostrada Lugoj-Deva. Compromis pentru deschiderea circulației pe 22 de kilometri, între Ilia și Șoimuș

Publicat

Compania de Autostrăzi a început miercuri recepția lucrărilor pe bretelele de descărcare a Autostrăzii Lugoj – Deva de la Ilia, astfel încât să poată fi deschis circulației segmentul de 22 de kilometri între Ilia și Șoimuș, adică Lotul 4, cel care a fost preluat de CNAIR, luni.

„Vom da drumul traficului mai târziu pe Lotul 4 împreună cu bretelele de pe Lotul 3. Încă suntem în procesul de evaluare, de inspecţie pe teren. Se va face recepţia celor 800 de metri din Lotul 3, ca să poată fi descărcat traficul de pe autostradă, la Ilia, pe drumul naţional”, a declarat, pentru adevărul.ro, Sorin Scarlat, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citește și Autostrada Lugoj-Deva. Motivul pentru care nu se poate circula între Ilia și Holdea: carosabil construit în valuri

”Lotul 4, după cum ştiţi, este finalizat, s-a făcut recepţia şi, ce este mai important, săptămâna viitoare, cel târziu marţi, va fi dat în trafic. Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de luni o înştiinţare de remediere pentru neconformităţile găsite la lotul 3, pentru a le remedia pentru o perioadă de 10 zile, asta înseamnă că joia viitoare, dacă nu remediază aceste neconformităţi care ţin de siguranţa traficului, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului, va prelua autostrada Compania de Autostrăzi, va face acele remedieri care se pot face în 10 zile şi vom da în trafic şi ceilalţi kilometri până la sfârşitul lunii august”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, marți, pe parcursul vizitei pe cele două loturi ale Autostrăzii Lugoj-Deva.

Citește și Termene „rezonabile” de remediere pentru problemele de pe lotul 3 al A1, Lugoj-Deva, date de CNAIR. Ultimatum pentru constructor

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început, luni, 12 august, recepţia lucrărilor la lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, delimitat între nodul rutier Şoimuş de lângă Deva şi localitatea Ilia, pe o lungime de 22 de kilometri. Însă, lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva nu putea fi dat în circulaţie pentru că bretelele rutiere care ar fi permis descărcarea traficului se află pe lotul 3 al autostrăzii, unde recepţia nu a putut fi făcută din cauza unor deficienţe apărute.

Citește și Deschiderea AUTOSTRĂZII Lugoj-Deva, amânată. CNAIR a refuzat recepția pe lotul 3, între Ilia și Holdea

De asemenea, şoferii nu vor putea circula direct pe autostradă între Lugoj şi Deva, deoarece pe o porţiune de circa 10 kilometri, între localităţile Holdea şi Margina, trebuie construite tunelurile pentru urşi, iar lucrările pentru acest tronson au fost scoase la licitaţie în vara acestui an.

Conform datelor de pe site-ul CNAIR, lucrările la loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva au început în noiembrie 2013.

Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA. Din această sumă, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

Lotul 4 are o lungime de 22,1 kilometri, iar valoarea contractului este ridică la 419,39 milioane lei, fără TVA. Contractul a fost finanţat cu 356,48 milioane lei din Fonduri de Coeziune, adică 85% din suma totală. Diferenţa de 62,9 milioane lei, adică 15%, a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

surse: CNAIR Facebook, adevărul.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax