Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Blaj vrea să reamenajeze vechea Grădină Botanică din municipiu. Va fi inclusă într-un parc de 3,5 hectare

Publicat

Vechea Grădină Botanică din Blaj va fi renovată și va putea fi vizitată de cetățeni și de turiști. Lucrările pentru amenajarea unui parc public care va cuprinde o parte din Câmpia Libertății, grădina botanică și parcul Institutului Teologic vor demara anul viitor, potrivit primarului Gheorghe Rotar.

Cea mai veche Grădină Botanică din lume înființată pe lângă o școală secundară, care se află în prezent în proprietatea Bisericii Greco-Catolice din Blaj, va fi recondiționată cu ajutorul unor specialiști din Cluj-Napoca și inclusă într-un parc amenajat după modelul celor din Franța.

Colecţia Grădinii Botanice cuprinde aproximativ 500 de specii de plante, din 100 de familii, de pe tot Globul. Aceasta a fost înființată în anul 1881 și este cea mai veche Grădină Botanică înființată pe lângă o școală secundară.

Potrivit primarului Gheorghe Rotar, în prezent proiectul se află în stadiul de discuție și urmează să se realizeze studiul de fezabilitate.

Parcul se va întinde pe o suprafață de 3,5 hectare și va cuprinde o parte din Câmpia Libertății, Grădina Botanică și parcul Institutului Teologic. Acesta va fi amenajat în parte parte din lemn, piatră și metal și va avea două intrări, una din Piața Mare și una din Câmpia Libertății.

Intrarea nu se va taxa, dar se va face doar până la ora 22.00, după care va fi închis pentru a preveni distrugerea acestuia.

„Vreau să fac din orașul acesta cel mai frumos oraș de 20.000 de locuitori din România”, a declarat primarul Gheorghe Rotar.

Acesta a precizat că se doreşte ca parcul să fie unul pentru relaxare, pentru studiu și pentru intelectualii orașului Blaj. În momentul de față nu se știe cât timp vor dura lucrările de amenajare a parcului, dar ar urma să înceapă de anul viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax