Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Caravană de informare în liceele din Alba pentru îmbunătățirea abilităților antreprenoriale ale tinerilor. Proiect demarat de zece voluntari din judeţ

Publicat

tineri

Un grup de zece tineri voluntari din Alba au iniţiat un proiect cu finanţare europeană pentru îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și socio-profesionale ale tinerilor din județ. Aceştia susţin o caravană de informare în licee pentru sporirea gradului de cunoaștere a rolului culturii antreprenoriale, a educației non-formale și a activităților de voluntariat. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu UAB, Colegiul Economic din Alba Iulia şi alte asociaţii.

Tineri voluntari ai diferitelor organizații din municipiu, elevi, studenți și absolvenți, ce fac parte din grupul informal „Concordia –CICOC” au obținut finanțare din partea Comisiei Europene prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în cadrul programului Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2. – Iniţiative ale Tinerilor pentru implementarea proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!”.

Proiectul își propune îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și socio-profesionale ale tinerilor din județul Alba prin promovarea creativității, spiritului de inițiativă și voluntariatului prin intermediul unor metode de învățare non-formală. Pentru atingerea acestui scop, au fost atrași în proiect parteneri precum Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC), Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar și asociații cu experiență în implementarea proiectelor care vizează dezvoltarea tinerilor: Centrul Județean de Voluntariat Alba, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (Alumni UAB) și Liga Studenților (LSUA) din cadrul aceleiași instituții.

„Din dorința de a acumula noi cunoştinţe şi abilităţi, de a dezvolta la maximum potenţialul, încrederea în sine şi creativitatea, de a promova adevăratele valori la nivel de comunitate și din dorința de a lua exemple de bune practici de la cei deja experimentați, prezentul proiect a fost gândit ca un ansamblu de activități desfășurate de tineri, pentru tineri; am format o echipă compusă din membri dedicați, implicați și activi, care vor contribui la dezvoltarea și încurajarea participanților în a-și urma visele”, susține Denisa Cotîrlea, coordonatoarea proiectului.

Tinerii vor desfășura, cu sprijinul și resursele puse la dispoziție de către partenerii atrași în proiect, o caravană de informare în licee – prin intermediul căreia urmăresc sporirea gradului de cunoaștere a rolului culturii antreprenoriale în societatea actuală, a educației non-formale și a activităților de voluntariat în deprinderea de cunoștințe și experiențe în scopul dezvoltării personale și profesionale. Alte activități ce urmează a fi implementate în cadrul proiectului includ ateliere de branding personal, comunicare și leadership, dezvoltare personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație, dar și seminarii care vor familiariza participanții cu privire la universul antreprenorial. Metodele care vor fi utilizate pe parcursul desfășurării acestor activităţi aparțin educației non-formale și se vor baza pe participarea activă a tinerilor implicați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax