Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TAXA AUTO 2012| Victor Ponta: „Avem de dat banii oamenilor înapoi”. Cum îți poți recupera suma plătită

Publicat

Persoanele care au plătit TAXA AUTO vor primi banii înapoi, în urma deciziei definitive a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar Guvernul analizează modalitatea şi durata de efectuare a operaţiunii, în funcţie de restricţiile şi posibilităţile bugetare, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

„În urma deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene care a stabilit definitiv ca taxa introdusă de Guvernul Boc, în 3 februarie 2012 – cred că era cu câteva zile înainte să îşi dea demisia premierul Boc – este neeuropeană, avem de dat banii oamenilor înapoi. În funcţie de toate restricţiile şi toate posibilităţile bugetare, o să dăm banii înapoi, să vedem cum şi în cât timp facem acest lucru”, a spus Ponta

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit ca taxa de poluare contravine reglementarilor europene, iar contribuabilii români nu pot plăti o taxa pentru o mașina achiziționată din Uniunea Europeana, întrucât țara noastră este deja stat membru.

Citește și TAXA AUTO 2017 ELIMINATĂ. Cum va restitui ANAF banii celor care au plătit deja. Cererile vor fi soluționate în 45 de zile »

Deși a fost declarată ilegală și s-a stabilit ca persoanele care au plătit taxa auto în 2012 să își primească banii acest lucru nu se va întâmpla în mod automat.  Pentru a solicită recuperarea banilor din TAXA AUTO 2012, contribuabilii vor depune în instanță următoarele documente: cartea de identitate a mașinii în copie, cu prezentarea originalului în instanta pentru conformitate, contract de vânzare cumpărare a autovehiculului, decizia de impunere a plății taxei de poluare eliberata de Administrația Financiara competenta, dovada plății taxei de poluare.

În cazul în care cei care au achitat taxa nu mai dețin o copie de pe chitanța fiscala, ei se pot adresa organului fiscal la care au plătit taxa, care le va elibera o copie de pe documentul de plata.

 sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    miercuri, 19.02.2014 at 20:21

    si cei care au achitat taxa in 2007 ? o pot recupera integral?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax