Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Eurodyssee”: Şedinţă a Comitetului Director la Alba Iulia, în 3 martie. Tineri din Alba pleacă în stagiu în străinătate la sfârșitul lunii viitoare

Publicat

Programul „Eurodyssee” prinde contur și în Alba, iar la sfârșitul lunii martie vor pleca în stagiu profesional în străinătate primii tineri din zonă incluşi în acest proiect. De asemenea, în 3 martie, la Alba Iulia va avea loc o şedinţă a Comitetului Director al programului, în cadrul căruia judeţul Alba este membru permanent.

„În data de 3 martie vom avea la Alba Iulia Comitetul Director European al programului Eurodyssee, cel care se referă la schimbul de stagiari între regiunile ARE. Se va face o prezentare a programului și o promovare pentru colegii noștri din România, Alba Iulia fiind desemnată să disemineze acest proiect de mare succes, de care au beneficiat deja 10.000 de tineri la nivel național”, a declarat vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.

Acesta a precizat că în județul Alba acest program a intrat în vigoare abia de anul acesta, iar interesul pentru un astfel de schimb de experiență este foarte mare din partea tinerilor. Potrivit lui Florin Roman, primele plecări pentru stagii în străinătate ale celor din Alba sunt așteptate la sfârșitul lunii martie.

“Eurodyssee” este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni. Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi, totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Judeţul Alba este prima regiune din Europa de Est care a devenit membru permanent al Consiliului Director al “Eurodyssee”, program condus de Michele Sabban (preşedinte), respectiv Ruy Bettencourt (secretar general). În urma discuţiilor purtate de Florin Roman cu cei doi reprezentanţi „Eurodyssee”, la sfârşitul anului trecut s-au pus bazele parteneriatului dintre regiunea Ile de France și județul Alba.

Regiunea Ile de France are drept capitală Parisul și concentrează aproape 12 milioane de locuitori (19% din populația franceză), fiind un adevărat plămân economic al țării, ce realizează 28% din PIB-ul Franței și are o rată de 82% din populația activă ocupată în sectorul serviciilor. Este, totodată, una dintre primele regiuni științifice și tehnologice ale lumii, ce reunește circa 40% din cercetătorii francezi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax