Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacol de teatru „Skepsis” pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Examen final al elevilor de la cursul de actorie

Publicat

Trupa de teatru DelArt, formată din elevi care activează în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis implementează în perioda 14 aprilie-2 iunie proiectul „Unde-i scena?”. Echipa se pregăteşte pentru finalizarea cursului de actorie pe care îl urmează la Şcoala Populară de Arte şi Meşteşuguri a Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba şi doreşte să pună în scenă spectacole de teatru clasic şi modern. „Farsele din piață”, de Devon Wiliamson și „Lacuna”, de Eugen Ionescu sunt cele două piese care vot fi jucate de tinerii actori.

„Grupul nostru a participat în cei doi ani de existenţă la toate evenimentele culturale organizate de Şcoala populară de Arte şi Meşteşuguri. Experienţa trăită ne-a făcut să conştientizăm valoarea şi potenţialul jocului artistic în viaţa cotidiană, iar acum, după doi ani, suntem în pragul absolvirii cursului de actorie şi ne dorim ca examenul nostru de final să fie un eveniment artistic deosebit. Folosindu-ne de tot ceea ce am învăţat în cei doi ani de actorie, vom pune în scenă un spectacol de teatru în care vom aduce publicului atât clasicul, cât şi modernul teatrului.

Ne propunem să oferim două reprezentaţii ale evenimentului nostru şi să arătăm că teatrul este o formă flexibilă de spectacol, adaptabilă la convenţional şi neconvenţional. Astfel, prima reprezentaţie va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, iar a doua la Art Cafe Downtown. Dorim să trezim, în primul rând, apetitul tinerilor pentru teatru, să abordăm teme educative, de actualitate, într-o formă atractivă, prin interacţiune cu publicul. Dincolo de toate acestea, scopul nostru este să reuşim să formăm o trupă de liceeni care să aibă continuitate în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis”, au transmis iniţiatorii.

Echipa de proiect este formată din Ana Bora (lider de proiect), David Chismorie şi Lawrence Chismorie, cărora li se alătură ca voluntari colegii lor: Andreea Bora, Gabriel Muncuş, Monica Truţă, Mădălina Ivaşcu şi Alexandru Năstase. Echipa este susţinută permanent de Răzvan Cociobea, în calitate de adult în cadrul proiectului, din partea Asociaţiei Grupul Skepsis.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market și Giro, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Parteneri ai proiectului sunt Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, iar organizaţia gazdă este Asociaţia Grupul Skepsis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax