Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din toamnă, secţie nouă la UAB, cu 50 de locuri. Studenţii au acces la specializarea ”Kinetoterapie și motricitate specială”

Publicat

uab Din această toamnă Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea o noua secţie. Este vorba despre o specializarea ”Kinetoterapie și motricitate specială” pentru care vor fi disponibile 50 de locuri. Încă nu s-a stabilit modul de desfăşurare a admiterii însă, potrivit rectorului Daniel Breaz, cel mai probabil se va intra pe baza de dosar.

Tinerii absolvenţi de liceu care se gândesc să urmeze o carieră în kinetoterapie o vor putea face şi la Alba Iulia. Începând cu anul universitar 2015-2016, la universitatea albaiuliană se va deschide o seţie de ”Kinetoterapie și motricitate specială”.

În vederea deschiderii noii specializări, universitatea va avea o colaborare cu Spitalul Judeţean Alba şi Centrul „Maria Beatrice”, unde se va face practica.

În ceea ce priveşte admiterea pentru acestă secţie, vor fi disponibile 50 de locuri şi cel mai probabil concursul se va face pe baza de dosar.

„Nu facem specializări doar de dragul de a le înfiinţa. Înfiinţăm specializări care în primul rând să aibă trecere, căutare pe piaţa muncii, care să fie benefice comunităţii. Kinetoterapia nu face altceva decând să ofere populaţiei servicii de calitate. Sper ca pe viitor să putem dezvolta aceste planuri şi această secţie să fie un prim pas spre o colaborare cât mai bună şi pe domeniul medical”, a precizat rectorul Daniel Breaz.

Nicoleta Coşarcă, directorul Spitalul Judeţean Alba, a pecizat că în acest moment în Alba Iulia există un deficit în ceea ce priveşte numărul de kinetoterapeuţi.

„Pentru noi nu poate fi decât benefic acest parteneriat pentru că este nevoie de kinetoterapie, aceată terapie prin mişcare ne ajută în recuperarea de pe mai multe secţii. Zilele trecute am avut discuţii cu şeful secţiei de la Terapie Intensivă şi cu medicii de acolo care au ajuns la concluzia că ne-ar fi foarte necesară angajarea de kinetoterapeuţi care nu fac decât să mobilizele mai repede pacientul, să scurteze durata lui de spitalizare să îl reintergăm mai repede şi de ce să nu recunosc, această terapie prin mişcare ne reduce costul la medicamente”, a declarat Nicoleta Coşarcă.

De asemenea, directorul Centrului de Recuperare „Maria Betrice”, Sebastian Onac, a precizat că în instituţia pe care o reprezintă este mare nevoie de astfel de personal şi că în următorii trei ani preconizează că va avea nevoie de 15-20 de kinetoterapeuţi.

Viitorii stundeţi care se vor înscrie la acestă secţie vor fi îndrumaţi de profesorii din cadrul secţiei de sport, dar şi medicii de la spitalul judeţean.

În primul an de studiu cursurile vor fi comune cu cele ale stundeţilor de la Educaţie Fizică şi Sport astfel că vor putea termina două specialităţi în trei ani.

Pentru anul universitar 2015-2016, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are 1.790 de locuri aprobate de minister pentru studiile de licenţă şi 874 pentru master. UAB va avea din acest an cinci facultăţi în loc de patru, specializările de la „Ştiinţe” fiind reorganizate în două Facultăţi – cea de Ştiinţe Economice, respectiv Ştiinţe Exacte şi Inginereşti. Sunt mai multe locuri faţă de anul trecut, iar taxele sunt mai scumpe pentru unele specializări, în limba engleză, ajungând până la 3.600 de lei. La acestea se adaugă taxa de înscriere de 150 de lei, prin achitarea căreia candidaţii se pot înscrie la mai multe specializări în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Citeşte şi NOUTĂŢI la ADMITEREA la UAB în 2015: Mai multe locuri la Română-Engleză, Finanţe-Bănci, Informatică şi Muzică Religioasă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax