Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD şi-a anunţat candidaţii pentru Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean, pe terenul unei fabrici ruinate pe vremea Guvernului Năstase ( foto / video)

Publicat

dirzu potor resial Organizația PSD Alba și-a anunțat luni candidații pentru Primăria municipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba. Călin Potor vizează funcţia de primar, iar deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, pe cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

Anunțarea candidaților a fost făcută luni, 28 martie, începând cu ora 11.00, în fața fostei societăți comerciale Resial SA din Alba Iulia, o fabrică ruinată pe vremea Guvernului Năstase de un apropiat al fostului președinte Ion Iliescu și cu contribuția senatorului PSD Doru Ioan Tărăcilă, care la acea vreme se afla în consiliul de administrație al companiei.

Cei doi candidați ai PSD Alba, Ioan Dîrzu și Călin Potor, evitând să discute despre trecutul fabricii și motivele care au dus la falimentul societății, au anunțat că, pentru aceștia, ruinele „Resial” (fosta „Refractara”) reprezintă o provocare pentru viitor și că vor să o transforme într-o zonă industrială cu locuri de muncă bine plătite.

YouTube video

„Ne aflăm într-o locație care pentru puțină vreme înainte, Refractara, așa cum o știm cu toții, avea peste 2.000 de angajați. Astăzi, arată cum vedeți în spatele nostru și totodată am spune că cel mai mare angajator al județului Alba și al municipiului a rămas Consiliul Județean Alba și primăria reședință de județ. Obiectivul nostru este ca această zonă să o transformăm într-o zonă tehnologică și industrială în care să creăm mai multe locuri de muncă bine plătite”, a explicat deputatul Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba.

Pe de altă parte, candidatul PSD Alba la Primăria Alba Iulia, deputatul Călin Potor, a transmis că, împreună cu Ioan Dîrzu, „are diagnosticul pentru Alba Iulia și pentru județul Alba”. „Îmi amintesc de oamenii care veneau aici, am cunoscut familii de oameni care au lucrat în Refractara, care și-au crescut copiii cu banii câștigați din salariu la Refractara. Bătrânețea lor este umbrită de o imagine groaznică a ceea ce însemna odată tinerețea lor, locul lor de muncă, cu ruinele pe care le vedem în spate”, a declarat Călin Potor.

Cu aproximativ două luni și jumătate înaintea alegerilor locale din acest an, Călin Potor a fost anunțat pe surse drept candidatul PSD Alba pentru Primăria municipiului Alba Iulia. Potor a mai candidat la primărie în anul 2012 din partea USL când a pierdut la o diferență de aproximativ 4.000 de voturi.

După ce o bună perioadă de timp au evitat să spună numele celui care va candida la alegerile locale, PSD Alba, rupe tăcerea și îl anunță pe Călin Potor ca viitor candidat pentru Primăria Alba Iulia, la alegerile din 5 iunie. Potor a avut rezultatul cel mai bun și în sondajele făcute de PSD, însă cu toate astea, „în cărţi” pentru candidatură a fost inițial Ovidiu Jidveian, fostul președinte PSD Alba Iulia care a decis să părăsească partidul și să candideze pentru primărie din partea ALDE.

Deputatul Călin Potor are deja experiență în campaniile electorale, dat fiind faptul că nu este pentru prima dată când vizează scaunul de primar.

În 2012, pe vreme când era membru PNL, Potor a fost ales să candideze din partea USD.

Potrivit rezultatelor finale anunţate de BEM Alba Iulia, Mircea Hava a primit, în urma alegerilor locale din 2012, 15.733 de voturi, principalul său contracandidat, deputatul liberal Călin Potor (USL), 11.538 de voturi.

Gafă impardonabilă la început de campanie: Locul lansării candidaților PSD – o fabrică devalizată de politicieni PSD

PSD a ales un loc destul de controversat pentru lansarea celor doi candidați pentru municipiul Alba Iulia și Consiliul Județean – fosta fabrică Refractara (RESIAL SA) a cărei transformare în ruină a început în 2001 pe vremea Guvernului Năstase.

Evoluţia fabricii Refractara este complicată şi are ramificaţii în cercuri politice înalte, din Bucureşti, de la începutul anilor 2000. În perioada respectivă, din Consiliul de administraţie al firmei din Alba Iulia au făcut parte şi fostul senator PSD Doru Ioan Tărăcilă şi fostul consilier al preşedintelui Ion Iliescu, Emil Cico Dumitrescu. În anul 2001 societatea din Alba Iulia a fost „încărcată“ artificial cu datorii de 30 milioane de lei ale acţionarului majoritar de la vremea respectivă, Caloni Serv Com SA Azuga (condusă de Constantin Samson), cea mai mare parte dintre acestea către Transgaz Mediaş. Între cele două societăţi a fost încheiat un contract, prin care Resial prelua datoriile acţionarului majoritar. Acest moment a fost punctul culminant al dezastrului de la RESIAL, firma intrând în faliment în 2005.

Citește și INGINERIILE FINANCIARE care au falimentat RESIAL Alba Iulia. Cum s-a făcut praf cea mai mare fabrică de cărămidă refractară din Europa de Est


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Mihai

    luni, 28.03.2016 at 13:46

    Guvernul are doar o parte din vină. În anul 2005 s-a declarat falimentul. DE ATUNCI PRIMĂRIA NU A FOST ÎN STARE SĂ FACĂ NIMIC. Țineți minte că au avut aproape 10 ANI GUVERNUL LOR!!. Soluții există numai că nu le-a văzut nimeni 🙂

  2. Nepriceputu'

    luni, 28.03.2016 at 19:11

    Asta tot nu s-a saturat sa se faca de ras? Iar vinde vreun teren sa candideze? Iar nu mai vb cu el nevasta-sa luni de zile si-l alearga cu maturoiul? Iar taie vreun porc….pentru cetatenii de culoare din oras sa-i indoape? Iar pierde? Doctore, esti in stop cardiac dpdv politic…..!

  3. MARIUS.

    luni, 28.03.2016 at 21:18

    Din ce a promis moților: abatoare, locuri de muncă, drumuri….. A făcut ceva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax