Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Peste 100 de șoferi amendați și 9 permise reținute, în weekend

Publicat

Peste 600 de șoferi au fost testați cu etilotestul în weekend, în Alba, în cadrul unei acțiuni comune a poliţiştilor rutieri şi de ordine publică din cadrul structurilor IPJ, care a avut ca scop combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Oamenii legii au aplicat 113 sancțiuni, în valoare de peste 75.000 de lei. Au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 4 pentru alcool.

În perioada 28-29 octombrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul structurilor rurale şi urbane a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au organizat, pe raza judeţului Alba, o acţiune ce a avut ca scop combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Cu această ocazie au fost efectuate 610 testări alcoolscop şi au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 75.110 lei, din care 4 sancţiuni pentru alcool şi alte 109 conform prevederilor OUG 195/2002.

Totodată, au fost reţinute 9 permise de conducere, dintre care, 4 pentru alcool, 2 pentru viteză şi 3 permise pentru alte abateri.

De asemenea, pentru 5 conducători auto, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului, în toate cazurile, valoare testului alcoolscop fiind mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax