Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunea „Blocada”: 22 permise reţinute şi amenzi de peste 140.000 de lei. Poliţiştii din Alba monitorizează traficul rutier aglomerat din august

Publicat

În luna august, poliţiştii din cadrul IPJ Alba desfășoară activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”, organizată de IGPR, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate. Prin această acţiune, poliţiştii din Alba au reţinut reţinut 22 de permise de conducere şi au dat amenzi de peste 140.000 de lei, în interval de patru zile.

În perioada 5 – 8 august 2014, poliţişti din structurile menţionate au constatat 19 infracţiuni, din care 11 la regimul circulaţiei rutiere, au reţinut 22 de permise de conducere şi 27 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 782 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 146.675 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale, 606 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 136 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 9 la Legea 12/1990 privind comerţul.

Acţiunea mai este organizată ca urmare a creşterii valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba acţionează pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

La acţiune participă şi poliţiştii din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase care vor desfășura activităţi preventiv – reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba. O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară. În acest sens, poliţiştii Serviciului Transporturi acţionează punctual în trenurile de călători şi în gări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Costel

    duminică, 10.08.2014 at 16:44

    da…Stau ascunsi ca „Haiducii lu saptecai” cu radaru si te ciupesc la buzunar!!!
    pe nemernicu ala de politist-popa care conducea de 23 de ani fara carnet ..nu l-au vazut Niciodata!!

    Rusine!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax