Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Actorul din Cugir, Richard Balint, urcă pe scenă la Alba Iulia, în Cyrano de Bergerac. Povestea unui triunghi amoros

Publicat

Actorul din Cugir, Richard Balint, urcă joi 23 mai, pe scenă la Alba Iulia. Balint intră în rolul lui Cyrano de Bergerac, în piesa cu același nume. Alături de el vor urca actorii teatrului ”Regina Maria” din Oradea, Trupa Iosif Vulcan. 

Un triunghi amoros care timp de aproape trei ore se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Acest turneu de forță teatral surprinde pasiunea ce transcende timpul prin intermediul cuvântului rostit, poeziei contemporane și fizicității brute. Cyrano seduce prin ritm și rime, folosindu-și strălucirea lingvistică pentru a ajuta un alt bărbat să câștige inima iubirii sale adevărate, susținând – mai presus de toate – propria sa dragoste nestăvilită pentru cuvinte.

Un geniu al limbajului, dar convins de propria sa urâțenie, Cyrano o iubește în secret pe sclipitoarea Roxane, în timp ce Roxane este îndrăgostită de frumosul dar nearticulatul Cristian.

Oferta generoasă a lui Cyrano de a acționa ca intermediar între cei doi pune în mișcare un triunghi amoros emoționant și adesea hilar, în care fiecare personaj este sfâșiat între momeala atracției fizice și puterea seducătoare a cuvintelor.

În această adaptare captivantă de Martin Crimp după capodopera lui Edmond Rostand, „Cyrano de Bergerac” aduce în prim-plan întrebări despre identitate, frumusețe și adevărata natură a dragostei, oferind o experiență teatrală remarcabilă și memorabilă, notează reprezentații Teatrului Regina Maria, în avancronica spectacolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax