Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ADR Centru sprijină participarea IMM-urilor la programele de cercetare ale Uniunii Europene

Publicat

Mai mulţi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru au participat, săptămâna trecută, la o întâlnire organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Sloveniei, la Ljubljana. Scopul întrevederii a fost acela de a discuta despre creşterea participării firmelor la programele de cercetare ale Uniunii Europene: “Participarea firmelor din regiunea Centru la programele de cercetare, atât în România, cât şi la cele derulate în Uniunea Europeană este deosebit de importantă pentru asigurarea competitivităţii acestora şi accesului pe noi pieţe, prin dezvoltarea de produse şi tehnologie. Din păcate, participarea firmelor din regiunea noastră la Programul-Cadru 7 este destul de redusă. Scopul nostru, ca membri ai Enterprise Europe Network este de a încuraja participarea firmelor la aceste programe. Intenţionăm să căutăm parteneri pentru proiectele de cercetare sau să sprijinim firmele să-şi identifice nevoile de cercetare, astfel încât să obţină asistenţă în realizarea aplicaţiilor pe care le realizează”, a declarat directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

La întâlnirea de la Ljubljana au participat membrii Enterprise Europe Network din Slovenia, Ungaria, Serbia, Austria şi România, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei Europene pentru Competitivitate şi Inovare. ADR Centru a devenit membră a Enterprise Europe Network în anul 2008, în calitate de membru al consorţiului BISNet Transylvania. BISNet Transylvania este o Reţea de Sprijin în Afaceri şi Inovare, care se adresează IMM-urilor din regiunile de dezvoltare Centru şi Nord-Vest. Această reţea regională îşi propune să adopte o abordare inovativă şi să ofere sprijin sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii din arealul geografic delimitat de cele două regiuni, pentru a avea un acces mai facil la programele de sprijin financiar ale Uniunii Europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax