Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutorul de la Stat pentru veterani şi văduve de război va fi majorat cu 10,7%. Proiect la minister

Publicat

Ajutorul anual acordat veteranilor și văduvelor de război va fi majorat cu 10,7%. Este vorba despre suma alocată pentru suportarea unei părți din cheltuielile cu chiria, energia electrică, energia termică, sumă pe care o achită ministerul Muncii prin casele teritoriale de pensii.

Proiectul privind această hotărâre este în consultare publică.

Potrivit acestuia, veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului, beneficiază în anul 2017 de un ajutor anual în cuantum de 370 lei/persoană pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

Sumele pentru plata ajutorului, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii.

Ajutorul anual are ca scop susținerea veteranilor de război, văduvelor de război precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

“Având în vedere și creșterile prognozate pentru trimestrul IV 2017, precum și faptul că în decursul a doi ani, 2015 și 2016, s-a menținut același nivel al ajutorului, propunem ca ajutorul anual să fie majorat cu 10,5%. Astfel, acesta va crește de la 335 lei la 370 lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Din statisticile de la Ministerul Muncii reiese că de ajutorul anual vor beneficia 10.066 persoane, din care 9.438 persoane plătite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, 327 persoane plătite de Ministerul Apărării Naționale, 300 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax