Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia va găzdui în 2016 Congresul aniversar al Uniunii Avocaţilor Europeni. Decizie la Malaga, în unanimitate, a comitetului executiv

Publicat

uniunea avocatilor europeni_Alba Iulia Alba Iulia va fi gazda unui eveniment important al Uniunii Avocaţilor Europeni. În iunie 2016, în Capitala Marii Uniri va avea loc Congresul aniversar al UAE, la 30 de ani de la înființarea Uniunii. Pe lângă prezenţa unor nume importante din lumea justiţiei europene, evenimentul este prilej pentru promovarea turistică a oraşului pe harta continentului.

Vă reamintim că la sfârşitul lunii mai, la Alba Iulia au fost prezenți preşedintele Uniunii Avocaţilor Europeni (UAE), Carlos Botelho Moniz şi preşedintele de onoare, Bruno Telchini, într-o vizită de informare privind condiţiile pe care le oferă oraşul pentru a găzdui un astfel de eveniment. Cei doi s-au arătat încântaţi, atât de modul în care arată oraşul şi Cetatea, cât şi de dechiderea din partea autorităţilor de resort şi a celor publice locale şi judeţene, astfel încât, la congresul din iunie 2015, de la Malaga (Spania), au prezentat un raport pozitiv, iar cei 35 de membri au aprobat în unanimitatea organizarea evenimentului la Alba Iulia.

Avocatul albaiulian Mihai Baco, membru în Comitetul Executiv UAE şi presedintele delegaţiei regionale România a precizat pentru Alba24 că alte locaţii avute în vedere pentru organizarea celui de-al XXX-lea congres al Uniunii au fost oraşele Milano (Italia) şi Dusseldorf (Germania), însă, în urma prezentării făcute de preşedintele Carlos Botelho Moniz, acestea nu au mai fost puse în discuţie, Alba Iulia câştigând aprobarea celor 35 de membri.

Potrivit avocatului Baco, un detaliu important care a condus la această decizie ar fi fost primirea în condiţii deosebite la Alba Iulia a celor doi oficiali UAE, dar şi întâlnirea cu preşedintele UNBR, Gheorghe Florea. De altfel, pentru organizarea evenimentului din iunie 2016, de la Alba Iulia, şi-au exprimat intenţia de a deveni parteneri Baroului Alba, pe lângă UNBR, şi Baroul Sibiu, iar, cel mai probabil, şi alte organizaţii ale avocaţilor vor dori să se implice.

„Va trebui să ne pregătim ca, în 2016, Alba Iulia să se ridice la nivelul celorlalte oraşe europene care găzduiesc astfel de evenimente”, a spus Mihai Baco. Avocatul a precizat că sunt aşteptaţi să participe aproximativ 100 de avocaţi din ţări ca Portugalia, Spania, Italia, Franţa, Belgia, Germania, Polonia, Ungaria, Luxemburg şi Irlanda, data exactă a desfăşurării congresului urmând să fie stabilită.

Mihai Baco a spus că autorităţile din administraţia locală şi judeţeană şi-au manifestat deschiderea în vederea sprijinirii organizării acestui eveniment, la fel şi oameni de afaceri locali.

Vedeţi AICI declaraţiile conducerii UAE despre organizarea congresului aniversar la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax