Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Altă întrebare, n-avem! De ce tac „struții” din fruntea partidelor din Alba, în legătură cu protestele?

Publicat

ovidiu Cu regret vă informăm că aproape nici un politician din Alba nu este interesat de cel mai mare marș de protest din ultimii ani, desfășurat la Alba Iulia. Mii de oameni au ieșit în stradă, au inundat ulițele orașului și și-au strigat nemulțumirea pe la geamurile lor. Cu toate acestea, nici o reacție! Nici o organizație locală de partid n-a reușit să emane o idee, un comunicat de presă, o declarație publică… în condițiile în care este totuși vorba despre o mișcare de stradă masivă care se desfășoară în viața publică a comunității.

Nici un biceps n-a tresărit pe tentaculele fleșcăite ale acestor partide, semn al unei înțelegeri rudimentare a ideii de comunitate, dar totodată și unul al înțelegerii perfecte a noțiunii de gașcă.

”PSD, ciuma roșie!” – nici un pic de indignare? Niște priviri social-democrate au scanat, pe sub perdele, mulțimea adunată în intersecția de lângă sediul PSD: n-au apucat, săracii, să stingă la timp lumina. Declarații? Despre ce? Despre miting?  Care miting? Fii serios! Despre poziționare legată de acțiunile guvernului? Nici atât! Ce, ești nebun? Să ne dea afară? Mulțimea trece, pietroaiele rămân. Nu ești de acord cu manifestația? Bine, spune-o public! Poate votanții tăi chiar așteaptă asta. Poate chiar ai argumente valabile pentru ei. În loc de asta, ”lasă, că vă servim peste patru ani cu alte povești despre salarii, pensii și mândria de a fi român!” Apropo, sunteți mândri?

”Orice culoare, aceeași duhoare!” Oare interesează pe cineva de la PNL ce au dorit să spună autorii sloganului de mai sus, strigat în zona primăriei? Organizația liberală, ”obosită” de campania electorală și uzată de proceduri interne comode, n-a reușit să reacționeze. Cu două excepții: deputatul Florin Roman care a protestat în Parlament și viceprimarul Gabriel Pleșa, care a străbătut orașul în mulțime. Onorabile PNL Alba, ai fost și rămâi pe lângă subiect, ca și când peste 4.000 de oameni n-ar fi manifestat în orașul tău pentru un abuz care ar fi trebuit să te scoată pe tine primul în stradă, partidule de opoziție (care ești)! Sau poate operațiunea la ceas de seară a Guvernului îți servește și ție, așa că mai bine taci? Oricum, să nu uiți să-ți răsfoiești materialele electorale în care ai băgat, pe lângă alte banalități, și promisiunea cu ”voi susține lupta împotriva corupției cu toate puterile”.

Ca să clarificăm lucrurile: nimeni nu dorește implicarea partidelor în manifestațiile publice ale acestor zile, dar chiar să treacă pe trotuarul celălalt când apare vuvuzeaua și fluiericea… Nu, nu este vorba despre a fi sau nu de acord cu o acțiune publică, ci de a se comporta ca lideri ai comunității lor. O comunitate care are în mod sigur o problemă, din moment ce e nevoită să trimit 4.000 de oameni în stradă.

Până la urmă, fie că este vorba despre ”sindromul struțului”, fie că este vorba despre lipsa reflexului și a conexiunii cu oamenii, rezultatul e același: ne dăm seama că cei care ne cer voturile nu sunt lideri adevărați, ci niște biete piese fragile care se susțin una pe cealaltă, într-un joc de ”resources monopoly” local.

Ce-i de făcut? Asta e altă întrebare!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    joi, 02.02.2017 at 15:06

    Pai cand sunt lepre in administratia locala care ar putea beneficia de pe aceasta lege a gratierii, cum sa nu taca ?

  2. Antonia

    vineri, 03.02.2017 at 01:16

    Nici sa nu apara..asta nu e despre ei pentru ca lor nu le pasa decat de ciolan..Nu suntem afilianti politic si nu ne au scos ei in drum..ca sa se laude apoi cu ce mitinguri le au reusit. Asta e despre NOI fara ei…Asta e despre a le arata ca nu pot face chiar ce vor. E despre faptul ca votul pe care l am dat nu e un gir pe viata ca sa si bata ei joc de el..Ca s libera sa mi l retrag cand nu imi mai reprezinta interesul..Sa nu iasa cu noi!Sa stea la cald asa ca pana acum.Au avut sansa sa faca ceva dar n au facut nimic..Acum nu mai avem nevoie de ei.Acum ne avem inapoi pe NOI!!

  3. VICTOR

    marți, 07.02.2017 at 07:02

    Pai strutul PSD Darzu a facut deja schimbari in Directia Agricola Alba,unde la inlocuit pe directorul Rusu,cu un altul ,tot din PSD. Este vorba de strutul Lazea,pe care il vom privii de aproape,caci il cunoastem si se pare ca activitatiile sale nu sunt tocmai ortodoxe. Este bine ca astia au inceput deja intre ei sa se contreze si sa isi faca jocurile in judet. Strutul Darzu fiind intrebat de ce a facut aceasta schimbare,exact ca strutul,a motivat ca el face ce vrea,atata timp cat la centru are sustinere si a numit tot o nevertebrata ca el,ca doar cine se aseamana se aduna. De amintit ca Lazea este tocmai cel care,in urma cu ceva timp,cat se afla din nou la sefie,a facut demersuri sa desfiinteze directiile agricole,intrucat nu mai au nici un obiect de activitate. Dar acum,pe fondul tensiunilor din interiorul partidului,odata numit,are obiect de activitate. Caci, zbirul nu e prost destul,daca nu este si fudul.

  4. diane

    marți, 07.02.2017 at 08:45

    asa este… Am iesit impreuna cu copiii la miting-ul de protest timp de 4 zile consecutiv. I-am invatat cum se face/scrie istoria in tara asta. Daca nu te implici, nu reusesti nimic. Tacerea e de aur, doar daca cel din fata nu-ti pune: ,,Alta intrebare?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax