Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 55.000 de lei pentru nereguli în transportul rutier public de persoane și mărfuri, în Alba

Publicat

pol

În perioada 11-17 februarie, pe raza județului Alba, s-au desfășurat acțiuni în conformitate cu Planul de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa „Tispol Bus & Truck”, pentru verificarea vehiculelor destinate transportului rutier public de persoane și mărfuri. În urma acțiunilor au fost aplicate amenzi în valoare de peste 55.000 de lei și au fost reținute un permis de conducere și cinci certificate de înmatriculare.

Acţiunile au vizat reducerea victimizării din accidente rutiere și combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii acestor categorii de autovehicule.

În cadrul acţiunii au fost oprite şi verificate 648 de autovehicule de transport marfă şi 280 de autovehicule de transport persoane.

Pentru nereguli constatate, faţă de 207 conducători de autovehicule de transport marfă au fost luată măsura sancţionării contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost constatate două infracțiuni rutiere şi au fost reţinute un permis de conducere şi cinci certificate de înmatriculare. Valoarea sancţiunilor aplicate este în valoare de 45.700 lei.

În ceea ce priveşte controlul vehiculelor de transport persoane, poliţiştii au constatat 61 de abateri contravenţionale, în valoare de 9.750 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. A fost reţinut un permis de conducere (pentru depășire neregulamentară) şi două certificate de înmatriculare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax