Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autostrada Orăștie – Sibiu: Ministrul Transporturilor a anunțat că tronsonul Cunța-Săliște va fi gata în 15 noiembrie

Publicat

Joi, ministrul Transporturilor, Dan Șova a anunțat că lotul 3 (Cunța-Săliște) al autostrăzii Orăştie – Sibiu, singurul care mai trebuie dat în folosinţă între cele două localităţi, va fi gata în 15 noiembrie, conform angajamentului luat de constructorul italian. Firma care execută lucrările la acest lot și-a dat angajamentul scris că până în iulie termină cei 16 kilometri care sunt neafectaţi de alunecări, iar cei 6,7 kilometri afectaţi de alunecările de teren, până în noiembrie.

Lotul 3 (circa 22 km) din Autostrada Orăştie – Sibiu este finanțat 85% din fonduri europene nerambursabile si este singurul lot aflat la această dată în construcție. Autorităţile anunțau că va fi gata în toamna acestui an. Lotul 3 nu a fost inaugurat în decembrie 2013 alături de celelalte tronsoane, din cauza alunecărilor de teren ce au apărut pe circa 6 km din traseu.

Dan Șova a fost joi în inspecție de lucru la tronsoanele de autostradă Arad – Nădlac, Lugoj – Deva şi Orăştie – Sibiu.

„Au cerut pentru lucrări suplimentare 365 de milioane de lei şi au primit 26 de milioane de lei. Adică au pierdut. Se încadrează în prevederile contractuale. Au primit o extensie de timp până în noiembrie 2014 Vreau să ne înţelegem bine: data de 15 noiembrie 2014 nu este o dată stabilită nici de mine, nici de CNADNR, ci este stabilită de Completul de Arbitraj” a declarat Șova.

La începutul lunii aprilie, Victor Ponta declara că lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie va fi finalizat în acest an, iar compania de construcţii care realizează acest tronson s-a angajat să îl termine fără noi sume de bani din partea statului român, termenul fiind luna decembrie.

Contractul cu italienii de la Impregilo – Salini pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, cu o lungime de 22 kilometri, nu a fost reziliat de Compania de Drumuri, constructorii asumându-şi finalizarea lucrării fără costuri suplimentare.

Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

CNADNR a inaugurat la finele anului trecut loturile 1,2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde lei (326,5 milioane euro), fără TVA.

Citește și FILMARE AERIANĂ: Cum arată din avion lotul nefinalizat al autostrăzii Orăștie-Sibiu. Lucrările ar trebui să fie gata până în toamnă

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax