Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Big Brother” la Spitalul Alba: Doar doi din 73 de candidaţi au trecut de proba scrisă la concursul pentru 15 posturi de asistent medical

Publicat

Pentru o mai bună transparenţă a desfăşurării examenelor la posturile scoase la concurs de Spitalul Judeţean Alba, s-a decis monitorizarea video. Luni s-au dat primele examene sub forma „Big Brother” pentru cel 15 posturi de asistent medical, la care s-au prezentat 73 de candidați din cei 76 înscriși pentru această probă. În urma concursului, doar doi candidați au reușit să obțină peste 50 de puncte și au fost declarați admiși, urmând să susțină și proba orală. Restul de 71 de candidați au obținut punctaje cuprinse între 18 și 48 de puncte.

Conducerea Spitalului Judeţean a hotărât ca aceste examene, dar şi corectarea lucrărilor să fie filmate, pentru a nu mai da curs altor poveşti privind „mitul tarifelor” pentru un post în cadrul medical din Alba Iulia.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, susţine că „ e normal să existe nemulțumiri și frustrări de partea celor care nu reușesc să-și treacă examenele, dar trebuie să știe că noi vrem calitate la Spitalul Județean și oameni bine pregătiți. Dezvoltarea Spitalului Județean și creșterea calității serviciilor oferite publicului ține, într-o foarte mare măsură, și de pregătirea personalului medical care lucrează aici. De când am preluat Spitalul Județean am investit constant în dotări și aparatură, dar și în oameni, facând tot ce a fost cu putință să avem un personal bine pregătit. Felicit pe această cale comisia de examen pentru exigență și imparțialitate și le mulțumesc celor din această comisie pentru ajutorul pe care îl dau la creșterea calității actului medical din Spitalul Județean Alba.”

Examenele pentru posturile scoase la concurs de spitalul din Alba Iulia continuă în miercuri, pentru cele 6 posturi de infirmieri la care s-au înscris 14 candidaţi şi doar 10 au fost selectaţi şi au trecut de testarea psihologică.

În data de 3 martie vor susţine examenul pentru registratori medicali 45 de candidaţi. Sunt cele mai solicitate posturi, pentru că au fost scoase la concurs doar trei. În urma selecţiei de dosare au rămas 63, iar la testarea psihologică s-au prezentat 45. Astfel că bătaia mare se face pentru cele trei posturi, fiind 15 candidaţi pe un loc.

Postul de registrator medical este unul tehnic, de statistician, care se ocupă de fişele de internare şi externare şi pentru care nu este nevoie de studii superioare. Salariul de bază pentru un astfel de post este de 1.100 de lei plus tichete de masă. Reprezentanţii spitalului precizează că 80% dintre candidaţii înscrişi sunt cu studii superioare, chiar dacă pentru posturile amintite nu se există această cerinţă.

În această primăvară au fost scoase la concurs un total de 30 de posturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax