Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Circ cu romi şi mascaţi în „Lumea Nouă” din Alba Iulia. Un control de rutină a declanşat scandal în stradă

Publicat

Un scandal a izbucnit în zona „Lumea Nouă” din Alba Iulia, miercuri seara, pentru aplanarea căruia a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor  de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi a jandarmilor. Aproximativ 200 de persoane de etnie romă s-au mobilizat pentru a-i „apăra” de oamenii legii pe doi bărbaţi care se manifestau violent. Conflictul s-a terminat cu dosare penale şi transportarea unuia dintre bărbaţi la secţia de neuropsihiatrie.

a La data de 09.05.2012, în jurul orelor 19.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au organizat o acţiune în cadrul căreia i-au solicitat lui K.S., de 22 de ani, din Alba Iulia, să pună la dispoziţia agenţilor autoturismul său,care era parcat pe strada Gheorghe Şincai din Alba Iulia, pentru efectuarea unui control.

În urma solicitării poliţiştilor, bărbatul a devenit recalcitrant, refuzând să deschidă autoturismul. S-a urcat pe capota acestuia, unde, cu ajutorul unei lame, pe care a scos-o din gură, s-a automutilat pe antebraţe, gât şi în zona pieptului, provocându-şi răni superficiale. Acesta era însoţit de către fratele său, K.G., de 21 de ani, din Alba Iulia care s-a manifestat de asemenea violent, adresând injurii şi ameninţându-i pe poliţişti.

La scurt timp, în zonă s-au adunat aproximativ 200 de cetăţeni de etnie rromă, împrejurare în care, pentru ca situaţia să nu degenereze, a fost necesară intervenţia poliţiştilor de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, situaţia fiind detensionată în circa 30 de minute.

Cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, iar ulterior K.S. a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia unde i-au fost acordate îngrijiri medicale,  după care a rămas internat în secţia de neuropsihiatrie.

Având în vedere faptul că, în timpul intervenţiei, membrii grupelor de intervenţie au fost insultaţi, îmbrânciţi şi ameninţaţi la Poliţia Municipiului Alba Iulia, a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dar şi şi împiedicarea organelor de ordine publică de a-şi îndeplini  atribuţiile de serviciu.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax