Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Conflict spontan pe şantierul ANL din zona Detunata, episodul doi. Utilajele „Victor Construct” Botoşani, scoase în stradă de muncitorii din Alba

Publicat

Conflictul de pe şantierul ANL din strada Detunata din Alba Iulia pare să nu se mai termine. După ce neînţelegerile de ordin financiar între firma subcontractantă „Start Construct” din Alba Iulia şi „Victor Construct” Botoşani au degenerat, miercuri după-masa, în jurul orei 16.30, muncitorii albaiulieni au scos utilajele societăţii moldovene în stradă, blocând accesul rutier în zonă.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de jandarmerie şi poliţie, care au prevenit escaladarea conflictului. Din cauza faptului că unul dintre utilaje a fost pus în mijlocul drumului, circulaţia în zonă a fost blocată pentru mai multe zeci de minute, astfel că poliţiştii au intervenit şi au reluat traficul rutier. Mai mult decât atât, o parte dintre cei implicaţi în conflictul spontan, inclusiv reprezentantul firmei din Alba Iulia au fost conduşi la poliţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, Ovidiu Jurcoveţ a precizat că jandarmii au acţionat doar pe linie de prevenire, fiind înregistrate doar violenţe verbale între cele două tabere reprezentate de angajaţii firmei „Start Construct” Alba, respectiv „Victor Construct” Botoşani.

Reamintim că neînţelegerile dintre cele două firme durează de mai mult de două luni şi că pe şantierul ANL de la intersecţia străzilor Deunata şi Nazaret Ilit a mai fost înregistrat un incident, la mijlocul lunii octombrie, când lucrările au fost sistate şi s-a refuzat predarea acestora către „Victor Construct” din Botoşani. Executanţii lucrărilor din Alba Iulia aşteptau plata lucrărilor executate de anul trecut la acest şantier, prin subcontractare, reprezentând finalizarea structurilor din beton la cele trei blocuri ANL, începută de „Victor Construct” Botoşani. Era singura condiţie în care firma albaiuliană ar fi acceptat predarea lucrărilor, solicitată de societatea moldoveană. Se pare că firmele nu au reuşit să ajungă la un compromis.

Potrivit declaraţiilor de atunci ale patronului firmei albaiuliene de construcţii, Gheorghe Todea, au avut loc discuţii cu reprezentanţii „Victor Construct” Botoşani, însă antreprenorul moldovean a refuzat să semneze un angajament de plată. Firma din Botoşani ar fi fost iniţial de acord să achite doar 4 miliarde lei vechi din cele 18 miliarde lei vechi, pe care „Start Construct” trebuie să le plătească la bancă şi furnizori, aşa că oferta a fost refuzată.

Mai multe informaţii despre situaţia şantierului ANL în cauză puteţi citi aici.

UPDATE: Reprezentanţii IPJ Alba au transmis un comunicat referitor la incidentul de miercuri:

„În data de 02.11.2011, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în perimetrul unui şantier situat pe strada Detunata din Alba Iulia Alba extinsă o stare conflictuală generată de unele neînţelegeri apărute în relaţia dintre administatorii a două societăţi comerciale de construcţii, care execută lucrări pe acest şantier.

La fata locului s-au deplasat imediat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba care au intervenit pentru aplanarea conflictului.

Reprezentanţii celor doua societăţi au fost invitaţi la sediul Politiei Municipiului Alba Iulia unde au fost audiaţi iar la nivelul acestei unităţi de poliţie a fost demarată o anchetă.

Starea conflictuală a continuat să existe iar în jurul orelor 17.26,  reprezentanţii uneia dintre firme a scos în stradă un autovehicul aparţinând celeilalte firme, blocând drumul public (strada Nichita Stănescu din Alba Iulia).

În aceste condiţii a fost necesară şi intervenţia unui echipaj al poliţiei rutiere care s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de blocare cu intenţie a drumului public, faptă prev. si ped. de art. 92 din OUG 195/2002 şi instigare la comiterea acestei fapte faţă de doi dintre angajaţii uneia dintre societăţi.  O parte dintre angajaţii celor două societăţi comerciale au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia unde au fost audiaţi.

În zonă se acţionează în continuare pentru prevenirea unor evenimente mai grave.”


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mina

    joi, 03.11.2011 at 08:52

    Sunt firme de constructii de forta in Alba. De ce a fost nevoie de firma din Botosani pentru ca apoi lucrarile sa fie facute tot de catre o firma din Alba, cu tot circul.
    Probabil ca de la cei din Alba nu se putea lua „comisionul confidential(SPAGA)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax