Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consilierii locali liberali explică de ce s-au opus aprobării bugetului local al orașului pe 2013. Buglea: „Nu voi vota cât timp în proiect apare jaful STP”

Publicat

YouTube video

Liberalii din Alba au explicat motivele pentru care s-au abţinut de la vot în ședința ordinară de Consiliu Local din 4 aprilie, când a fost aprobat bugetul local de investiții al municipiului Alba Iulia. Dacă Gabriel Pleșa spune că nu a votat deoarece nici în acest an nu a fost alocat nici un procent pentru dezvoltare, consilierul Rareș Buglea spune că nu a fost de acord cu bugetul și nu va fi niciodată, atât timp cât în el apare „jaful STP”.

Consilierii locali din PNL au organizat, miercuri, o conferință de presă pentru a lămuri de ce nu au votat aprobarea bugetului local de investiții în ședința de CL, care a avut loc în urmă cu o săptămână. Aceștia sunt nemulțumiți de mai multe aspecte, printre care „aprobarea sumei de 900.000 de euro pentru finalizarea skatepark-ului”, „apariția contractului cu STP în buget” sau faptul că „nu a fost alocat nici un ban pentru dezvoltare”.

„Personal, sunt foarte nemulțumit pentru că, la fel ca și anul trecut, nici măcar un procent în bugetul municipiului Alba Iulia nu este alocat dezvoltării. Ce înțeleg prin dezvoltare – creare de locuri de muncă, lucru care ne doare cel mai tare pe noi albaiulienii”, a declarat consilierul Gabriel Plașa.

Potrivit consilierului Daniel Zdrânc, ceea ce i-a atras atenția este suma alocată pentru finalizarea skatepark-ului, mult prea mare, în opinia sa.

„Nu știu dacă ați fost atenți, dar valoarea obiectivului de investiție este de aproximativ 900.000 de euro, o sumă foarte mare, din care sunt alocați pentru anul acesta 77.000 de euro. Având în vedere bugetul văduvit al orașului, mă gândeam că acest parc nu este o investiție primordială”, spune Zrânc. Acesta menţionează că bugetul alocat pentru skatepark este mare mai ales în contextul în care bugetul alocat pentru evenimente noi, în afara celor deja cunoscute, este de un miliard de lei vechi.

Consilierul Rareș Buglea a explicat, în conferința de presă, că el nu a votat bugetul și nu îl va vota atâta timp cât în el apare „jaful STP”.

„Din punctul meu de vedere, aceeași problemă foarte gravă, numită jaful STP, apare din nou în buget. Atâta timp cât acest jaf STP apare în buget cu cifre mari, eu nu o să votez bugetul municipal”, a declarat liberalul.

Reamintim că Primăria Alba Iulia, alături de alte 6 primării de comune, este membră în Asociația AIDA-TL, iar toate aceste primării au obligația de a plăti anual o contribuție asociației, pentru acoperirea cheltuielilor funcționale și a gratuităților la transportul public local. În acest an, contribuția Primăriei Alba Iulia a fost estimată la peste 14,5 milioane lei, sumă care nu a fost aprobată de consilierii locali. Citiți AICI mai multe despre acest subiect.

Bugetul de investiții din acest an este mai mare cu aproximativ 15% faţă de cel din 2012, cifrându-se la 24,39 milioane euro, iar o mare parte din bani vor fi direcționați spre finanțarea proiectelor mari demarate în anii anteriori.

Vezi  temele administrative prioritare care preocupă municipalitatea în anul 2013.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax