Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Datoriile între mai mult de trei firme ar putea fi compensate online. Proiect de Ordonanță propus de Ministerul Economiei

Publicat

plati online Ministerul Economiei propune, printr-un proiect de Ordonanță, ca datoriile între mai mult de trei firme să poată fi compensate online, pentru ca timpul alocat operațiunilor de compensare, cât și decontărilor între partenerii de afaceri să fie redus la câteva minute. În ultimii 16 ani, prin mecanismul creat în acest scop s-au compensat arierate de 62 miliarde euro, arată datele oficiale.

Legislația privind mecanismul de compensare a datoriilor neplătite la termenele scadente a fost introdusă în 1999, perioadă în care economia românească era grav afectată de blocaj financiar, și nu a mai fost modificată în ultimii 15 ani.
“Este necesară actualizarea OUG nr. 77 / 1999 pentru a permite ca mecanismul de compensări să se desfășoare online, iar după validarea unui circuit de compensare de către Serviciul de Compensări din cadrul CPPI – Sucursala București, agenții economici să-și poată emite ordinele de compensare pe baza procesului verbal al ședinței de compensare ce va fi disponibil în format electronic în cadrul aplicației online”, se arată în nota de fundamentare a proiectului publicat în dezbatere de Ministerul Economiei.

Până acum, firmele trebuiau să se prezinte la sediul CPPI București sau la sediile centrelor teritoriale pentru compensarea datoriilor.
În perioada 1999-2015 s-au compensat datorii între firme în valoare de 62,7 miliarde euro, care corespunde unei medii anuale de circa 4% din produsul intern brut (PIB).

sursa: profit.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax