Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De SÂMBĂTĂ: Concurs şi expoziţie internaţională de machete statice la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Asociaţia Modelism Alba (AMA-IPMS România), în colaborare cu Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi instituţiile locale organizează în perioada 23-24 noiembrie 2013, a III-a ediție a ’’Concursului Internațional de Machete Statice – Cupa Cetăţii Alba Iulia’’. Evenimentul se va  desfăşura în incinta Muzeului Naţional al Unirii, în avanpremiera deschiderii celei de a VIII-a ediţii a “Salonului Internaţional de Modelism Alba Iulia, organizat din 29 noiembrie. Această expoziţie este deschisă publicului larg până la sfârşitul lunii ianuarie. Ambele manifestări sunt continuarea unei lungi serii de evenimente modelistice organizate de un grup de pasionaţi de machete statice din Alba Iulia, începând cu anul 2006.

Lucrările concursului se desfășoară în cerc restrâns, fără prezența publicului larg, datorită  condițiilor de expunere a machetelor în vederea evaluării lor de către un juriu avizat. Festivitatea de premiere va avea loc pe 24 noiembrie, începând cu ora 12.00, după care va fi expoziţia va fi deschisă publicului. Machetele participante în concurs, alături de multe alte exponate, vor putea fi admirate în cadrul “Salonului Internaţional de Modelism Alba Iulia” începând cu data de 29 noiembrie, la etajul II al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Vezi AICI exponatele de la evenimentul de anul trecut de la Muzeul Unirii.

Expozițiile şi concursurile organizate de-a lungul timpului de membrii Asociaţiei Modelism Alba (înfiinţată în 2010), incluse în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, s-au bucurat de un larg interes al publicului și nu în ultimul rând a machetiștilor din România și din străinătate. «Prin urmare, fiecare an a reunit în spațiile Muzeului Național al Unirii un număr tot mai mare de concurenţi şi expozanţi din ţară şi de la cluburi de prestigiu din Italia şi Ungaria dar şi de vizitatori. Această participare este şi rodul reciprocităţii generată de prezenţa membrilor AMA, cu rezultate notabile, la o serie de concursuri din ţară şi străinătate. Astfel, în intervalul din 2010 şi până în prezent, membrii asociaţiei albaiuliene au obţinut un numar de 59 de premii, dintre care 29 de premii doar în decursul anului 2013 la importante concursuri din România, Italia şi Ungaria”, a precizat Ovidiu Socaciu, preşedintele AMA Alba Iulia.

Acesta mai spune că din 17 august, Asociaţia Modelism Alba (AMA) a fost primită în rândul membrilor IPMS UK (International Plastic Modellers’ Society) cu statutul de organizaţie naţională sub denumirea de IPMS România – Asociaţia Modelism Alba. Înfiinţată în 1963, în Marea Britanie, IPMS UK este cea mai prestigioasă instituţie de profil modelistic din lume având înscrise 80 de cluburi locale şi 46 de organizaţii naţionale de pe întreg mapamodul.

Nicoleta MATEIU

sursa foto: AMA Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO: „Salonul Internaţional de Modelism Alba Iulia”. Sunt expuse peste 500 de machete de avioane, nave, corăbii, animale şi scene din luptele daco-romane | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax