Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De VINERI, în Cetatea Alba Carolina începe Sărbătoarea Muzicii. Anul acesta, va fi muzică 100% românească. PROGRAMUL

Publicat

sarbatoarea muzicii oameni public piata cetatii concert Vara, în Alba Iulia, „a fi” este egal cu „a sărbători”. Dacă 2012 a fost anul întâlnirii cu Nouvelle Vague sau Juke Box Trio, în 2013 albaiulienii i-au văzut live pe cei de la Moonlight Breakfast, iar în 2014, Bonnie Tyler a adunat mii de oameni în Piaţa Cetăţii, anul acesta, e rândul românilor să strălucească, într-o Sărbătoare a Muzicii 100% românească.

Vineri, de la ora 20.30, Maria Buză într-un one-woman show de zile mari. Maria Buză și Taraful George Pătrașcu – o trecere prin istoria muzicii europene de la șansonetele franțuzești la profunzimea pieselor Maria Tănase, de la ecourile Marlene Dietrich la rezonanța romanțelor Ioanei Radu, având un open act îndrăzneț.

Cvartetul de naiuri Transition va încearca să deschidă noi drumuri naiului românesc într-o manieră modernă universală.

1 Sâmbătă, începând cu ora 21.00, ai o desfăşurare impresionantă de forţe muzicale, la Traviata, un spectacol grandios montat în aer liber, în Cetate.

Opera Națională Română de Stat Cluj-Napoca va transpune Cetatea Alba Carolina într-o imensă scenă de operă, un veritabil auditorium de muzică clasică, în ritmul muzicii personajelor inspirate din romanul “Dama cu camelii” de Alexandre Dumas fiul.

Albaiulienii vor avea parte la final de un spectacol piro-muzical grandios, în deplin acord cu partitura operei. Cu alte cuvinte, cerul va fi luminat cu focuri de artificii, în acordurile piesei de muzică clasică.

 

 

2 Duminică, de la 20.30, Ionel Tudor și Big Band-ul Radiodifuziunii Române dau măsura exactă a talentului dus dincolo de limita pasiunii. Big Band-ul Societății Române de Radiodifuziune a fost înfijnțat în urmă cu peste cinci decenii și a fost gazda unor maeștrii importanți, dirijori și compozitori, precum Sile Dinicu, Ionel Cristinoiu și în prezent Ionel Tudor.

 

 

O prezență inedită pe platoul Cetății o reprezintă “Camionul cu Artă”. Sărbătoarea Muzicii pune accentul pe formule culturale contemporane şi pe capacitatea de a stimula creativitatea prin implicarea artiştilor locali, nationali şi europeni care au o importanţă însemnată.

Timp de trei zile, cei prezenți în Cetate vor putea admira obiecte de tip suvenir, reprezentative pentru oraș și care ulterior vor putea fi admirate în expoziții organizate de galerii de artă din București.

Între 19 si 21 iunie, e Sărbatoarea Muzicii, un reper cultural mondial, organizat în Romania exclusiv la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală. Un eveniment marca Primăria Alba Iulia.

Accesul la spectacolele din Piaţa Cetăţii este liber.

PROGRAMUL evenimentului Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia:

Vineri, 19 iunie

Ora 20.30 Maria Buză şi Taraful “Gheorghe Pătraşcu”

În deschidere, “Transition” – cei mai talentaţi tineri naişti ai României

Sâmbătă, 20 iunie

Ora 21.00 “Traviata”, de Giuseppe Verdi – Opera Naţională Română Cluj-Napoca

Sspectacol interpretat în limba italiană

Invitaţi: dirijorul Cristian Sand şi tenorii Ştefan Pop şi Samuel Druhora

Duminică, 21 iunie

Ora 20.30 Big Band-ul Radio

Dirijor Ionel Tudor

Solişti: Luminiţa Anghel, Nico, Vlad Miriţă

Vezi şi SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia. Maria Buză, „Traviata” şi Big Band-ul Radio, cu Luminiţa Anghel, Nico şi Vlad Miriţă. PROGRAMUL cu detalii despre artişti

Următoarele nume au purtat spre Alba Iulia cele mai noi tendinţe muzicale sau spectacole clasice, premiere absolute pentru oraş în ediţiile anterioare:

Carmina Burana de Carl Orff – în interpretarea Orchestrei simfonice a Filarmonicii de Stat Sibiu și a Corului Operei Naționale Române Cluj-Napoca – cea mai impresionantă producție de acest gen din România cu completarea dimensiunii muzicale cu cea a vizualului prin efecte speciale sincronizate (laser și pirotehnie).

“Aida” de Giuseppe Verdi – în interpretarea Operei Naționale Române Cluj-Napoca – prima reprezentație în aer liber a acestei producții care a însemnat pe lângă crearea de decoruri speciale pentru Cetatea Alba Carolina și atragerea a peste 200 de voluntari cuprinși în distribuție.

Acapella Music cu Cantabile The London Quartet (Marea Britanie), Delta Q (Germania), Die Medlz (Germania), Vocal Tempo (Cuba), Jukebox Trio (Rusia) – concerte dedicate genului acapella, unice pentru peisajul muzical românesc.

Concert Novelle Vague (Franța) – trupă în vogă pe întreg mapamondul pentru abordarea proaspătă, pentru sound-ul reinterpretat din cultura cinematografică franceză, pentru aranjamehtele muzicale în stil bossa nova.

Concert Bonnie Tyler (Marea Britanie) – o legendă a muzicii rock, o voce inconfundabilă și o prezență electrizantă a reușit să adune îi Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina peste 16.000 de turiști și localnici, dornici să fie prezenți a un adevărat concert de gală.

Concert “Povestea naiului” – un concept al unuia dintre cei mai apreciați naiști români, Radu Nechifor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax