Connect with us
Publicitate

Uncategorized

În weekend: SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia. Maria Buză, „Traviata” şi Big Band-ul Radio, cu Luminiţa Anghel, Nico şi Vlad Miriţă. PROGRAMUL

Publicat

sarbatoarea muzicii oameni public piata cetatii concert Piaţa Cetăţii din Alba Iulia va fi din nou centrul muzicii de calitate şi al concertelor live, în weekend-ul 19 – 21 iunie. Este Sărbătoarea Muzicii, prilej pentru albaiulieni şi turişti să vadă spectacole în premieră în Cealaltă Capitală.

Dacă anul trecut, mii de oameni au fost impresionaţi de punerea în scenă a operei “Aida” de Giuseppe Verdi, de data aceasta vor avea ocazia să vadă spectacolul “Traviata”, inspirată din romanul lui Alexandre Dumas fiul, „Dama cu camelii”.

Alte atracţii de pe scena din Cetatea Alba Carolina vor fi artista Maria Buză și Taraful George Pătrașcu, cvartetul de naiuri Transition, Big Band-ul Radio, sub conducerea lui Ionel Tudor, dar şi soliştii Luminiţa Anghel, Nico şi Vlad Miriţă.

Accesul la spectacolele din Piaţa Cetăţii este liber.

PROGRAMUL evenimentului Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia:

Vineri, 19 iunie

Ora 20.30 Maria Buză şi Taraful “Gheorghe Pătraşcu”

În deschidere, “Transition” – cei mai talentaţi tineri naişti ai României

Sâmbătă, 20 iunie

Ora 21.00 “Traviata”, de Giuseppe Verdi – Opera Naţională Română Cluj-Napoca

Sspectacol interpretat în limba italiană

Invitaţi: dirijorul Cristian Sand şi tenorii Ştefan Pop şi Samuel Druhora

Duminică, 21 iunie

Ora 20.30 Big Band-ul Radio

Dirijor Ionel Tudor

Solişti: Luminiţa Anghel, Nico, Vlad Miriţă

 

Detalii despre artişti

maria buza si patrascu Artista Maria Buză și Taraful George Pătrașcu vor face o trecere prin istoria muzicii europene de la șansonetele franțuzești la profunzimea pieselor Maria Tănase, de la ecourile Marlene Dietrich la rezonanța romanțelor Ioanei Radu, având un open act îndrăzneț.

Maria Buză şi-a făcut debutul în lumea artistică cu piesa “O batistă în Dunăre”, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. A colaborat cu grupul umoristic “Vouă”, alături de care a avut turnee peste hotare.

Actriţă şi interpretă de muzică populară şi de petreceri, Maria Buză aduce un zâmbet tuturor celor care o privesc şi o ascultă.

Albumele muzicale lansate de Maria Buză, “Fluturi galbeni” şi “Piatra, piatra” s-au bucurat de aprecierea publicului.

Cvartetul de naiuri Transition va încerca să deschidă noi drumuri naiului românesc, într-o manieră modernă universală.

 

 

“Traviata” de Giuseppe Verdi în interpretarea Operei Naționale Române Cluj-Napoca va transpune Cetatea Alba Carolina într-o imensă scenă de operă, un veritabil auditorium de muzic clasică, pe care artiștii vor da viață în ritmul muzicii personajelor inspirate din romanul “Dama cu camelii” de Alexandre Dumas fiul.

Big Band-ul Radio sub conducerea lui Ionel Tudor va avea rolul de a învălui Cetatea la ceasul amurgului în voalul suneteor magice. Big Band-ul Societății Române de Radiodifuziune a fost înfijnțat în urmă cu peste cinci decenii și a fost gazda unor maeștri importanți, dirijori și compozitori, precum Sile Dinicu, Ionel Cristinoiu și în prezent Ionel Tudor.

Luminiţa Anghel

luminita anghel A absolvit Şcoala Populară de Artă, Secţia Canto în 1986. A debutat la Festivalul Naţional de Muzică Mamaia în 1987, iar un an mai târziu a început colaborarea cu Ansamblul „Doina”, alături de care a avut o serie de turnee în ţara şi străinătate. În aceeaşi perioadă, a fost inclusă şi în echipa solistică a programelor barului Melody din Bucureşti, unde a început o colaborare cu firma de impresariat Romagram.

A câştigat trofeul de la Mamaia în 1993 cu piesa „Din tot ce a fost”. Doi ani mai tarziu a obtinut locul 3 la festivalul de la Mamaia cu piesa „Fereastra”, iar in 1996 a obtinut acelasi premiu cu piesa „Sansa e de partea mea”. Melodia „Nu pot uita” lansata in 1999, a fost coloana sonora pentru videoclipul promotional produs de Dakino pentru premiera filmului „Faimosul Paparazzo”.

A castigat locul 1 la Cerbul de Aur in 2001, sectiunea Pop dar si un premiu de popularitate. Un mai tarziu a obtinut locul I si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la festivalul „Discovery” din Bulgaria, in acelasi an obtinand si premiul III la festivalul „Universe talent” din Praga. In 2003 a castigat premiul I si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la „Song for Europe festival” din Malta si acelasi loc la festivalul international „Cairo 2003″.

În 2005, a câștigat locul al III-lea la Eurovision alături de formația Sistem cu piesa «Let me try», compusă de Cristian Faur.

Nico

nico În anul 1990 a absolvit „Scoala Populara De Arta”, iar din 1996 a fost angajată la Teatrul “Toma Caragiu” Ploiesti, primind premiul pentru „Cea mai buna solista vocala a Festivalului National al teatrelor de estrada de la Constanta”, distinctie pe care o obtine 4 ani consecutiv (1996, 1997, 1998,1999).

Prima aparitie in televiziune a avut loc in anul 1998, alaturi de Horia Brenciu, in cadrul emisiunii Sarabanda, unde interpreteaza diferite piese din repertoriul romanesc si international, emisiunea obtinand audiente record cu fiecare editie.

In anul 1999 participa la Festivalul Mamaia, sectiunea Creatie cu piesa „Si Daca Viata Mea”, compusa de Viorel Gavrila si obtine Locul II.

Debutul pe piata muzicala are loc in anul 2001, cand baietii de la B.U.G. Mafia lanseaza piesa „Cine E Cu Noi”. În anul 2003 este lansat albumul Hip-Hop/R&B „Gand Pentru Ei”, vandut in peste 30.000 de exemplare. Singurul extras pe single, „Nu Pot Sa Mai Suport” ramane piesa de referinta din cariera artistei.

Urmeaza numeroase colaborari cu artisti Hip-Hop, printe care Puya si Trupa Codu’ Penal.

In toamna anului 2003 Nico reprezinta Romania in finala Concursului International „Cerbul De Aur” cu piesele „Heaven Knows” si „Ramai Cu Bine”, obtinand locul II.

În 2004 participă la festivaluri internaţionale: „Discovery Fest” din Varna, Bulgaria,, marele premiu; Marele premiu si Trofeul „Vocea Asiei” în Kazahstan, la Alma Ata, iar la Festivalul „Mamaia” obtine locul II la sectiunea „Creatie” cu piesa „Spune Da, Spune Nu”, semnata Andrei Tudor.

Nico participa alaturi de Mihai Traistariu in Finala Eurovision Romania 2005 cu balada „All The Time” compusa de Andrei Tudor si ocupa locul III.

Nico impreuna cu Vlad Mirita reprezinta Romania in Finala Eurovision 2008 de la Berlgrad, Serbia. Piesa „Pe O Margine De Lume” obtine premiul pentru „Cel Mai Bun Cantec” din concurs, distinctie oferita de membrii juriului de specialitate prezenti la Belgrad.

„Pe O Margine De Lume” primeste premiul pentru „Cel Mai Bun Cantec Pop Al Anului” la Gala decernarii Premiilor Radio Romania Actualitati 2009.

În mai 2010, reprezinta Romania la „The International Competition Of Istanbul Songs” şi castiga Trofeul Festivalului.

La Premiile Radio Romania Actualitati 2011 Nico primeste 3 nominalizari: „Cel Mai Bun Album Al Anului” pentru „Love Mail”, „Cea Mai Buna Piesa Pop A Anului” pentru „Poate Undeva” si „Cea Mai Buna Interpreta A Anului”, reusind sa castige ultima categorie la care a fost nominalizata.

La Gala de decernare a premiilor Radio Romania Actualitati 2012, Nico obtine doua nominalizari: „Cea Mai Buna Piesa Pop A Anului” pentru „Mai Da-mi O Sansa” si „Cea Mai Buna Interpreta A Anului”, castigand ambele premii.

vlad mirita si nico Vlad Miriță

Vlad Miriță este un cântăreț de pop și solist vocal de operă român. A reprezentat România împreună cu Nico la Concursul Muzical Eurovision din Belgrad, Serbia în 2008, cântând piesa „Pe-o margine de lume”, clasându-se pe locul 20 cu 45 de puncte.

S-a născut pe 2 august 1981 in orasul Targoviste. La indemnul mamei sale s-a inscris la cursurile de canto clasic ale Scolii de Arte „Octav Enigarescu” din orasul sau natal pe care le absolveste in anul 2000.

In anul 2002, câştigă locul I la secţiunea debutanţi de la Festivalul Mamaia. Devine primul artist roman care a abordat stilul crossover sau pop-opera.

 

Bugetul rezervat de administraţia locală pentru Sărbătoarea Muzicii 2015 este de 400.000 de lei.

Citeşte şi CALENDARUL EVENIMENTELOR la ALBA IULIA în 2015. Spectacole şi festivaluri organizate de primărie pentru albaiulieni şi turişti

Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost arhiplină în iunie 2014, la “Sărbătoarea Muzicii”. O voce de aur și un nume cunoscut de întreaga planetă a ajuns la Alba Iulia: legenda pop-rock Bonnie Tyler a fost ascultată și aplaudată de mii de oameni. Artista a reușit să facă publicul să cânte alături de ea toate hiturile care au consacrat-o dar și piese de pe cel mai recent album, atmosfera fiind incendiară.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Bonnie Tyler a încheiat „Sărbătoarea Muzicii” cu un concert incendiar în Piața Cetății

Sărbătoarea Muzicii, pe numele său original Fête de la Musique, își găsește începuturile în Franța anului 1982. Lansată în Franța și preluată ulterior în întreaga lume începând cu anul 1985 – Anul European al Muzicii își găsește perfectă poziționare și în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia în fiecare an începând cu 2012.

Fête de la Musique a fost preluat în mai puțin de 15 ani în peste 100 de țări de pe cinci continente, devenind un moment unic trăit simultan de milioane de oameni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax