Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesoara care a luat cel mai mare punctaj la proba scrisă din concursul pentru directori de școli, eliminată după ce i-a fost „analizat” CV-ul

Publicat

1908122_594585117288986_598875172_nDiana Aftenie, profesoara de Limba Română din Blaj, singurul cadru didactic care a obţinut punctaj maxim în Alba la proba scrisă a concursului pentru funcţiile de conducere în şcoli nu va fi director. Profesoara a candidat pentru postul de la Colegiul ”I.M. Clain” din Blaj şi se consideră un ”outsider”. Concursul a fost promovat de directorul în funcţie, coleg de partid, în PSD, cu şeful Inspectoratului Şcolar.

Diana Augusta Aftenie a fost singurul candidat din Alba care a promovat proba scrisă a concursului desfăşurat la nivel naţional cu punctajul maxim de 50 de puncte. La nivel de ţară, 20 de candidaţi dintr-un total de 8.000 au obţinut punctaj maxim. Diana Aftenie este profesoară de Limba şi Literatura Română la Colegiul ”Inochentie Micu Clain” Blaj din anul 2002.

Proba scrisă a constat într-un test grilă cu 60 de întrebări de logică şi inteligenţă, pentru rezolvarea cărora candidaţii au avut la dispoziţie 120 de minute. Diana Atfenie a candidat pentru ambele posturi de conducere, respectiv director general şi director adjunct.

Nu a obţinut niciunul dintre acestea, pentru că nu a trecut proba de analiză a CV-ului. Dintre toţi cei peste 50 de candidaţi care au susţinut până miercuri, 26 octombrie 2016, examenul complet, Diana Aftenie a fost notată cu cel mai mic punctaj la analiza CV-ului: 23,75 puncte.

Pentru că a avut sub 35 de puncte, candidata nu a putut susţine şi proba de prezentare a proiectului de management. Aceasta este profesoară de 15 ani, studentă în anul trei la Facultatea de Drept, expert în management educaţional, fost lider sindical, responsabil de comisia de metodică în unitatea şcolară. De asemenea, a urmat mai multe cursuri de formare şi este autor sau coautor al unor lucrări de specialitate în domeniul materiei în care predă.

O comisie transpartinică: PSD şi PNL

Posturile au fost obţinute de directorii care au condus şi până acum Colegiul naţional ”I.M. Clain” din Blaj: Ioan Tomoioagă – director general şi Jeican Rodica – director adjunct.

Tomoioagă este membru PSD, fost consilier local în Consiliul Local Blaj, iar Jeican este membră PNL, fost candidat al ”vechiului PNL” pentru postul de primar al oraşului. Ioan Tomoioagă este soţul fostei senatoare PSD de Alba, Liliana Tomoioagă, din perioada 2006 – 2008. Ioan Tomoioagă a avut 43,125 de puncte la proba scrisă, 40 de puncte la analiza CV-ului şi 50 de puncte la prezentarea ofertei manageriale şi a scrisorii de intenţie. Rodica Jeican a avut, de asemenea, următoarele punctaje: 38,75 – proba scrisă, 42,5 – CV şi 50 – oferta managerială.

Desemnarea conducerii la Colegiul din Blaj a fost realizată de o comisie cu membrii din PSD şi PNL. Conducerea comisiei de concurs este deţinută de inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Alba, Marcela Dărămuş, reprezentant de seamă al PSD Alba şi candidat pe lista acestui partid la Camera Deputaţilor la alegerile din 11 decembrie 2016.

Secretarul comisiei este inspectorul şcolar Adriana Boghici, candidat PSD la Consiliul Judeţean Alba la alegerile locale din iunie 2016. Ceilalţi membri ai comisiei în acest caz au fost: Valeriu Gavriluţ, profesor la Colegiul ”I.M. Clain” din Blaj, fost inspector şcolar zonal numit la propunerea PNL; Livia Mureşan – viceprimar PNL al municipiului Blaj; Iuliana Şarlea – candidat PNL pentru Consiliul Judeţean Alba şi fost inspector şcolar; Lucreţia Prihoi – învăţătoare la Colegiul ”I.M. Clain”. După susţinerea probei scrise, Diana Aftenie a declarat că se aşteaptă la posibile ”represiuni” pentru că este un ”outsider”. Profesoara de Limba Română din Blaj este şi ea implicată politic. Diana Aftenie este mebru ALDE şi consilier din partea acestui partid în Consiliul Local al comunei Valea Lungă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. albanezul

    vineri, 28.10.2016 at 02:33

    Daaaa,are doamna un cv dezastruos:))) Paduchii astia ce fac parte din comisii cred ca nu luau nici nota din oficiu la test :)))

  2. Milicent

    vineri, 28.10.2016 at 08:09

    Suna a pact PSD – PNL sa-si pastreze functiile de director si director adjunct. Pana la urma nu scoala conteaza, sunt genii fara scoala si analfabeti cu doctorat. Mai mira pe cineva atata nedreptate? Unde-i Tepes? Ar trebui sa inceapa de la ISJ. Pestele de la cap se-mpute. Pacat de d-na profesoara ca are de suportat umilinta. Sa faca o contestatie si sa trimita si la Minister.

    • Un blajan

      vineri, 28.10.2016 at 14:44

      Nu are cum sa faca nicio contestatie. Stie prea bine ca nu are dreptate, nu a indeplinit punctajul minim – 35 de puncte si asta e. Concursul s-a desfasurat corect. Stia din start ca nu se califica, asta e diversiune electorala. In plus,îi plaaaace tare mult sa pozeze in victima, mai ales acum, ca vin alegerile…si ALDE nu sta prea bine…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax