Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Elevii de clasa a VI-a au susținut proba la Matematică. SUBIECTELE publicate de Ministerul Educaţiei

Publicat

elevi

eleviElevii de clasa a VI-a au susținut, marți, proba la Matematică şi ştiinţele naturii, din cadrul Evaluării Naționale. Luni, au trecut de testarea la Limbă şi comunicare.

Testări similare vor susţine, în următoarea perioadă, şi elevii din clasele a IV-a şi a II-a.

Evaluările se desfășoară în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ, notele nu se trec în catalog, însă rezultatele sunt utile atât pentru profesori, cât şi pentru părinţi şi copii, pentru a vedea care este nivelul de pregătire în şcoală.

La proba de Matematică şi Ştiinţele naturii, elevii de clasa a VI-a au avut de rezolvat 15 cerinţe. Au primit un text şi au avut de calculat aria suprafeţelor unor judeţe, de identificat instrumente de măsură a distanţei dintre două puncte, specii de animale nevertebrate, grupe de păsări, un calcul de durată a deplasării unei bărci şi probleme de aritmetică şi geometrie. La final, au avut de scris câteva rânduri pe o temă referitoare la mediul înconjurător. Primul model de subiect a cuprins un text despre Parcul Naţional Lunca Mureşului, iar al doilea despre Transalpina.

TESTELE de la proba de Matematică şi Ştiinţele naturii la Evaluare naţională 2016 pentru clasa a VI-a, publicate de Ministerul Educaţiei:

ENVI_2016_matematica_si_stiinte_Test_1_Caietul_elevului

ENVI_2016_matematica_si_stiinte_Test_2_Caietul_elevului

Vezi şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2016, clasa a VI-a: Ce au avut de rezolvat elevii la testele de Limbă şi comunicare. CALENDAR şi MODELE de SUBIECTE

Rezultatele individuale obținute nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Specialiștii din Ministerul Educației atrag atenția că testele nu vizează „ceea ce se predă la clasă”, pentru că nu urmăresc reproducerea unor conținuturi, ci evaluează deprinderi și competențe pe care curriculumul trebuie să le formeze copiilor. Rezultatele sunt comunicate fiecărui părinte și stau la baza planurilor individualizate de învățare pe care învățătorii trebuie să le construiască pentru elevii la care descoperă anumite probleme.

În cadrul evaluării naţionale, elevii de clasa a IV-a vor susține pe 30 mai proba la Limba română, pe 31 mai — Matematică, 2 iunie — Limba maternă. Durata de rezolvare a subiectelor este 60 de minute, iar probele se susţin în sălile de clasă în care elevii îşi desfăşoară activitatea.

Ultimii care vor susține evaluarea sunt elevii de clasa a II-a. Astfel, proba la Limba română scris va avea loc pe 6 iunie, pe 7 iunie (citit), Limba română pentru minoritățile naționale scris/ citit — 7 iunie, Matematică — 8 iunie, Limba maternă — 9 iunie (scris) și 10 iunie (citit). Elevii de clasa a II-a vor avea la dispoziţie 30 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și vor fi formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu.

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică. CALENDAR 2016 şi detalii despre probe

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax