Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Un colos din China cumpără ELIT Cugir și VERICOM, două firme ce aparțin milionarului albaiulian Dorin Mateiu. WH este cel mai mare procesator de carne din lume

avatar

Publicat

elit fabricaCompania Elit SRL din judeţul Alba va fi cumpărată de investitori chinezi. Grupul chinez WH este interesat şi de Vericom SRL, valoarea tranzacției pentru cele două companii nefiind dată publicității, transmite Reuters.

WH Group Ltd, proprietarul Smithfield Foods, cea mai mare companie de creștere a porcinelor și procesare a cărnii de porc din lume, își extinde astfel operațiunile pe piața din Europa, potrivit Agerpres.

Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare, a informat grupul chinez.

elit vericom 1Elit și Vericom operează trei facilități de procesare a cărnii, cinci centre de distribuție în România și au aproximativ 12.000 de clienți. Cele două companii au acelaşi proprietar, din 2009. Atunci, Elit, controlată de omul de afaceri albaiulian Dorin Mateiu, a cumpărat Vericom.

În august, WH Group, prin intermediul Smithfield, a achiziționat în Polonia companiile Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken, ca parte a eforturilor de extindere pe piața din Europa.

În România, Smithfield Ferme operează 46 de ferme active în județele Timiș și Arad, la care se adaugă patru unități de creștere suine și două fabrici ultramoderne de nutrețuri combinate.

SC Elit SRL unul dintre cei mai mari procesatori de carne din țară, îi aparţine miliardarului Dorin Mateiu, aflat printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Alba şi din România. Anul trecut, Elit a raportat afaceri în valoare de 75 milioane de euro, înregistrând un profit de aproape 8 milioane de euro.

Vezi şi Firma miliardarului Dorin Mateiu, SC ”Elit” SRL, a ieșit din insolvență. Tribunalul Alba dispune reluarea activității economice normale

Asociaţii celor două companii, potrivit termene.ro:

elit vericom 2Elit SRL: Dorin Mirel Mateiu, Voicu Vuşcan – administrator

Vericom 2001 SRL: Anca Luciana Pîrvu (Elit SRL Cugir), Adrian Cristian Orădan – administrator

Potrivit portalului termene.ro, Elit SRL a avut în 2016 cifră de afaceri de 339.218.546 lei, profit de 34.449.753 lei şi 1.173 de angajaţi. Firma are o vechime de 15 ani, fiind înregistrată din 13 februarie 2002.

Vericom 2001 SRL şi-a început activitatea în mai 2001, în domeniul comerţ cu amănuntul al cărnii şi produselor de carne. Din 2002, începe fabricarea de produse din carne, inclusiv a cărnii de pasăre, ceea ce a determinat la schimbarea domeniului principal de activitate – Prepararea produselor de carne (inclusiv din carne de pasăre). Pe baza evoluţiei cifrei de afaceri şi a cererii de extindere a capacitatii de productie, s-a decis extinderea procesării cărnii la 17-20 tone/zi, ceea ce a determinat realizarea investiţiei si anume la achizitionarea terenului si cladirii existente situata pe strada Drumul între tarlale,, sector:3, Bucuresti, după cum se precizează pe site-ului firmei.

Potrivit termene.ro, Vericom a avt anul trecut cifră de afaceri de 93.202.908 lei, profit de 7.217.873 lei şi 286 de angajaţi.

*Alba24 folosește informații oferite de  Termene.ro –  Portal Juridico-financiar Monitorizare firme & dosare – instrumentul de căutare și informare preferat de profesioniști. Acesta cuprinde date juridice și financiare despre toate firmele din România, informații relevante din dosarele de pe rolul instanțelor de judecată, precum și o serie de funcții menite să-ți faciliteze activitatea de zi cu zi.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  pilu

  marți, 26.09.2017 la 16:44

  Chestia asta se stia pe piata de cateva luni.Tipic securistic.Asa si la condimente si lapte. Azi maine urmeaza Albacher,s.a.m.d.

 2. avatar

  pilu

  marți, 26.09.2017 la 16:45

  x

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tabăra Interetnică de Artă Contemporană, ediţia a II-a, la Aiud

avatar

Publicat

Ediția a II-a a Taberei Interetnice de Artă Contemporană, eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, s-a desfăşurat la Aiud în perioada 5-15 iunie 2018. La ediția din acest an a manifestării au fost invitaţi 34 de artişti aparţinând celor 21 de etnii reprezentate în Parlamentul României.

La prima ediție a Taberei din anul 2016 au participat, în premieră națională, 34 de artişti plastici (pictori, sculptori, graficieni, fotografi)  aparţinând celor 21 de etnii cu reprezentare în Parlamentul României. Cu lucrările create au fost organizate o serie de expoziții importante la:  Galeriile Inter-Art din Aiud, Muzeul Cotroceni, Memorialul Revoluției din Timișoara și Palatul ONU din Geneva. Următorul eveniment  al proiectului se va desfăşura la Parlamentul European din Bruxelles, la sfârșitul lunii iunie a.c.

La ediția din acest an a manifestării au fost invitaţi 34 de artişti aparţinând celor 21 de etnii reprezentate în Parlamentul României. Tabăra Interetnică de Artă Contemporană Aiud 2018 a cuprins: ateliere de lucru (pictură, grafică, sculptură şi fotografie), două expoziţii retrospective : Angela Tomaselli cu o expoziție cuprinzând lucrări realizate în ultimii 30 de ani de activitate şi expoziţia semnată de Stefan Balog la împlinirea vârstei de 50 de ani, o expoziţie de maturitate a artistului aiudean, ampla şi incitanta expoziţie de final a taberei cuprinzând 68 de lucrări realizate de artiştii participanţi. Recitalul de muzică susţinut de Emilia şi Marius Moga, Dan şi Daniel Avram, reprezentaţia Trupei de teatru Skepsis din Alba Iulia cu o piesă de Eugen Ionescu, vizitele la Muzeul Unirii din Alba Iulia şi la Rimetea, sat reprezentativ pentru comunitatea maghiară, au întregit proiectul acestei importante manifestări.

Expoziţia de închidere a taberei, organizată în spaţiile Galeriei Inter-Art Aiud, s-a bucurat de prezenţa şi aprecierile unui numeros public iubitor de artă.

Invitat de onoare, Sergiu Nistor consilier prezidenţial, a citit şi a înmânat Fundaţiei Inter-Art Aiud cele două distincţii prin care Tabăra de Artă Contemporană, ediţia II-a 2018 şi Expoziţia „Imaginile diversităţii” ce va avea loc luna aceasta la Parlamentul European din Bruxelles, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, apreciind valoarea artistică a proiectului şi a expoziţiilor.

Expoziţia a fost deschisă de către Lorincz Helga, viceprimarul municipiului Aiud, Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, Florea Liviu, administratorul public al municipiului Aiud, Stefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud şi vernisată de Ioan Hădărig, director artistic.

Lucrările create în această ediţie vor fi expuse în luna septembrie la Muzeul de Artă din Tulcea iar în luna decembrie la Muzeul Cotroceni.

Tabăra Interetnică de Artă Contemporană de la Aiud promovează arta contemporană din România din perspectiva minorităților, într-o amplă manifestare de artă vizuală, reprezentând o abordare a relaţiilor interetnice din punct de vedere artistic, care permite îmbogățirea vieții culturale a țării prin prezentarea în faţa publicului iubitor de artă a unor lucrări reprezentând culturi şi tradiţii diferite dar și conexiuni între acestea.

Participanţi – 34 participanţi – 21 etnii din România

 • Agi-Veli Elis (etnic turc)
 • Tomaselli Angela (etnic italian)
 • Boicescu Traian Ștefan (etnic italian)
 • Bolek Maierik (etnic polonez)
 • Hogea Nermin (etnic tătar turco-musulman)
 • Ferodin Iaia (etnic tătar turco-musulman)
 • Curt Sandu Viorel (etnic rrom)
 • Ruieneanu Aila-Sara (etnic evreu)
 • Dumitrescu Mirela Ştefania (etnic macedonean)
 • Petrov Paul (etnic rus lipovean)
 • Gnandt Ştefan (etnic german)
 • Sepi Valeriu (etnic german)
 • Ilin-Tomici Adriana (etnic sârb)
 • Karkus Miroslava-Blazena (etnic slovac)
 • Mleziva Iosif (etnic ceh)
 • Munteanu Gheorghe (etnic ucrainean)
 • Sirota Ion (etnic ucrainean)
 • Ionescu – Berechet Cristina – Aurelia (etnic elen)
 • Ionescu – Berechet Ştefan – Cătălin (etnic elen)
 • Ortelecan Maria Daniela (etnic ruten)
 • Martaian Ermone Zabel (etnic armean)
 • Semenescu Oriola (etnic albanez)
 • Tincul Adrian (etnic croat)
 • Vasilcin Ivan (etnic bulgar)
 • Neagu-Németh Katalin (etnic maghiar)
 • Eperjesi Noémi (etnic maghiar)
 • Stănoiu Daniela (etnic român)
 • Cristea Elena (etnic român)
 • Strugaru Rodica (etnic român)
 • Besu Marieta (etnic român)
 • Rădulescu Olga (etnic român)
 • Rădulescu Alexandru (etnic român)
 • Balog Stefan (etnic maghiar)
 • Balog Zoltán (etnic maghiar)

Organizatori:

 • Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice
 • Fundaţia “Inter-Art” Aiud
 • Centrul Cultural “Liviu Rebreanu“ Aiud
 • Primăria – Consiliul Local Aiud
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: PROTESTE la Alba Iulia împotriva PSD-ului, suspendării lui Iohannis și revocării lui Koveși

avatar

Publicat

Peste 200 de persoane din Alba vor protesta săptămâna viitoare sub sloganul „Justiție nu corupție” în fața Prefecturii județului. Membrii mișcării #Rezist Alba, organizează un protest împotriva guvernului PSD și a unei posibile acțiuni de suspendare a președintelui țării și revocare a procurorului șef DNA.

În urma ultimelor evenimente politice membrii mișcării #Rezist Alba organizează un protest în data de 20 iunie în fața Prefecturii județului Alba pentru a manifesta împotriva guvernului PSD și a schimbărilor pe care acesta le aduce justiției din România, a unei posibile acțiuni de suspendare a lui Klaus Iohannis și revocării Laurei Codruța Koveși.

„În 20 Iunie PSD-ul dorește să înceapă demersurile pentru suspendarea președintelui Iohannis, în baza refuzului revocării șefei DNA – Laura Codruța Koveși. Miza acestei suspendari este asigurarea interimatului de către Calin Popescu Tariceanu, ca apoi acesta să promulge legile justiției, să o demită pe Koveși și Horodniceanu și să îl
scape pe Liviu Dragnea de urmarirea penală.”  au transmis într-un comunicat de presă organizatorii protestului.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în săptămâna 18-24 iunie. Nicio zi fără să plouă. Maximele nu vor depăşi 30 grade Celsius

avatar

Publicat

De

Vremea pare trasă la indigo cu cea de săptămâna trecută. Aşteptăm din nou ploi, aproape în fiecare zi. Doar legat de temperaturi vom simţi o modificare, urmând ca cele maxime să nu mai depăşească 30 de grade Celsius. La munte, vor fi zile cu minime de 6 grade Celsius. Nici week-end-ul nu va fi diferit, cu minime de 10-11 grade Celsius si maxime ce nu depăşesc 26 grade Celsius.

Vă prezentăm mai jos prognoza meteo în perioada 18 iunie-24 iunie, în localităţi din judeţul Alba:

Luni, 18 iunie

Alba Iulia: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Sebeș: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Oaşa: minime de 10 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius;câteva averse de ploaie și furtuni

Aiud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Zlatna: minime de 13 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Cîmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; câteva averse de ploaie şi furtuni

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse de ploaie şi furtuni

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse de ploaie şi furtuni

Marţi, 19 iunie

Alba Iulia: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Oaşa: minime de 11 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Aiud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Zlatna: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cîmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Miercuri, 20 iunie

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Aiud: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Blaj:minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Zlatna: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Joi, 21 iunie

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Aiud: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius;o aversă de ploaie sau furtună

Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Vineri, 22 iunie

Alba Iulia: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Aiud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Ocna Mureş: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Zlatna: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cîmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Sâmbătă, 23 iunie

Alba Iulia: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; perioade de ploaie şi o furtună

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Oaşa: minime de 6 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Aiud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; perioade de ploaie şi o furtună

Zlatna: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; averse de ploaie

Abrud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; averse de ploaie

Cîmpeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; averse de ploaie

Arieşeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; o aversă sau furtună

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; o aversă sau furtună

Duminică, 24 iunie

Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; nori şi soare

Sebeș: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; nori şi soare

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; mai cald

Aiud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parţial însorit

Blaj: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parţial însorit

Ocna Mureş: minime de 10 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parţial însorit

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; nori şi soare

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parţial însorit

Cîmpeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parţial însorit

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; predominant însorit

Cugir: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; nori şi soare

 

 

sursa: accuweather.com

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi tineri din Alba răniți în ACCIDENT la Copșa Mică. Au fost loviți de o mașină care circula pe contrasens

avatar

Publicat

Doi tineri din Alba au fost răniți într-un accident care a avut loc duminică, 17 iunie, în jurul orei 16,00 pe DN 14, la iesire din Copsa Mica spre Medias. Potrivit IPJ Sibiu,  un sofer de 61 de ani, Medias, în timp ce conducea autoturismul dinspre Sibiu, pe fondul neatentiei în conducere, a pătruns pe contrasens în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr din Alba în vârstă de 19 ani. 

În urma impactului sunt patru persoane rănite, dintre care doi sunt pasageri din auto înmatriculat în Alba. Potrivit poliției ambele victime sunt conștiente și au fost transportate la spital. Două persoanele aflate în autoturismul din Sibiu au fost și ele rănite și transportate la spital. Traficul în zonă este blocat total.

Revenim cu amănunte

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de FURTUNĂ în judeţul Alba. Ploi, descărcări electrice frecvente, grindină şi vânt. Zonele vizate

avatar

Publicat

UPDATE : Meteorologii au emis un nou COD GALBEN de furtună pentru județul Alba, duminică, în intervalul orar 20:15-21:30 în zona de Nord-Est a județului Alba. Se vor semnala descărcări electrice, averse cca. 20-25 l/mp, grindină și intensificari ale vântului.

COD GALBEN în Alba în intervalul 15,00- 16,30: Zonele vizate sunt: Alba Iulia, Cugir, Zlatna, Câmpeni, Abrud, Ighiu, Bistra, Vințu de Jos, Baia de Arieș, Galda de Jos, Roșia Montană, Lupșa, Meteș, Stremț, Șibot, Vidra, Albac, Săliștea, Sohodol, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieșeni, Cricău, Vadu Moților, Ciuruleasa, Mogoș, Poiana Vadului, Blandiana, Întregalde, Râmeț, Ponor, Ceru-Băcăinți.

Se vor semnala : Frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 20-25 l/mp însoțite de : grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului.

ATUALIZARE ora 16: COD GALBEN până în data de 18.iunie, ora 21,00. Averse 40-50l/mp izolat, vijelii, descarcari electrice în Sudul și SE județului Alba în localitățile din zona Carpatilor Meridionali.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate