Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele care angajează absolvenţi sau şomeri de peste 45 de ani nu vor mai fi scutite de plata contribuţiilor la şomaj

Publicat

De marţi, au intrat în vigoare o serie de modificări în legislaţia asigurărilor pentru şomaj, potrivit cărora firmele care angajează absolvenţi sau şomeri cu vârste peste 45 de ani nu vor mai fi scutite de plata contribuţiilor la şomaj. Rămâne valabilă însă acordarea unor subvenţii pentru aceste persoane.

Legea nr. 250/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă şi pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale a fost publicată în Monitorul Oficial din 24 iulie 2013 şi intră în vigoare marţi, 22 octombrie.

Printre modificările aduse, se numără şi eliminarea unor facilităţi acordate de stat pentru unii angajatori. Mai exact, este vorba despre angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi de liceu sau de facultate, şomeri de peste 45 de ani, precum si şomeri părinţi, care sunt unici susţinători ai familiilor monoparentale.

Aceşti angajatori nu vor mai fi scutiţi de la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă categoriilor de salariaţi amintite. Vor rămâne valabile unele subvenţii din partea statului, calculate în funcţie de indicatorul social de referinţă.

Reamintim că, până acum, angajatorii care încadrau în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale erau scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii şi primeau lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egala cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani”.

De asemenea, angajatorii erau scutiţi timp de un an de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, dacă angajau pe perioadă nedeterminată absolvenţi.

Aceste prevederi au fost eliminate.

sursa: realitatea.net

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax