|

FOTO: Africa, prin ochii unui albaiulian. Peste 8.000 de kilometri cu mașina prin Namibia, Africa de Sud, Bostwana, Zambia și Zimbabwe

14Un tânăr din Alba Iulia a străbătut peste 8.000 de kilometri cu mașina, prin Africa. Bogdan Cristea a trecut prin Namibia, Africa de Sud, Bostwana, Zambia și Zimbabwe, într-o călătorie care a durat 3 săptămâni. O experiență unică, pe parcursul căreia a avut întâniri de gradul ”zero” cu animale sălbatice, dar a avut în același timp ocazia rară să viziteze triburi care trăiesc în inima continentului.

Johanesburg, Pretoria, Cape Town, Cascada Victoria, Parcul Național Chobe, Delta Okavango, Skeleton Coast, Deșertul Namibiei, Cape Point, Capul Bunei Speranțe, tribul Himba sau o fermă de gheparzi, sunt doar câteva dintre bucuriile care au punctat traseul de 8.000 de kilometri parcurs de Bogdan, alături de alți 16 ”excursioniști”, cu mașinile.

”Am învățat că lumea aceasta este atât de mare și de diversă… și că în celelalte colțuri ale ei, contează alte lucruri decât cele care contează pentru noi. Sunt diferențe de cultură, educație și mentalitate. Întregul traseu a fost impresionant. Am străbătut 8.000 de kilometri în trei săptămâni și am stat cel puțin 12 nopți în cort. Așa am avut contact direct cu realitatea locurilor pe care le-am străbătut”, spune Bogdan.

21Înainte să plece, Bogdan Cristea a făcut 6 vaccinuri pentru o multitudine de boli: febră galbenă, poliomielită, tetanos, hepatite, febră tifoidă și altele. Pe perioada cât a stat pe continentul african, a luat zilnic pastile anti-malarie.

”Cel mai interesant a fost să ne întâlnim cu tribul Himba. Foarte, foarte interesant prin istoria și modul lor primitiv de viață și organizare! Am fost conduși acolo de un bărbat care a plecat din trib în urmă cu vreo 15 ani. El ne traducea din dialectul lor. Femeile din trib nu aveau voie să meargă la școală ci trebuiau să fie analfabete. Altfel, credeau ei, s-ar distruge tribul”,  a adăugat Bogdan.

Acesta a recunoscut că o asemenea aventură poate fi periculoasă. De alfel, în Cape Town, una dintre mașini a fost spartă și s-a furat o geantă cu bani și acte. În momentul în care au fost întrebați dacă au văzut ceva, localnicii au devenit agresivi.

Bogdan Cristea este pasionat de călătorii, cu aproximativ un an în urmă vizitând Thailanda, Malaezia, Singapore și Cambodgia.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=594762avatar Publicat de pe 13 septembrie 2017 şi actualizat pe 13 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Foto.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

2 comentarii pentru “FOTO: Africa, prin ochii unui albaiulian. Peste 8.000 de kilometri cu mașina prin Namibia, Africa de Sud, Bostwana, Zambia și Zimbabwe”

  1. Salut! As dori Facebook-ul lui Bogdan CRISTEA albaiulianul care a fost in Africa!
    Mulțumesc!

  2. Multumim! Asa calatorim si noi, les voyages font la jeunesse!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...
  • eu: Buna. De ce Doamne va place sa exagerati? Daca tot va dati pareri despre imobiliare, inchiriati-mi si mie...
  • Havaiuleanul: Domnule Bopa, da ce doriti domnule, totul pe gratis? Cum domnule sa alergi pe havaje fara sa...
  • Popa: Hotie pe fata. Cum sa ceri pt. cursa populara (Cursa populara Selgors) de 2,8km, 50lei taxa de inscriere?!...
  • Milu: Care meteorologi? Habar n-aveau de ce se intampla, probabil sistemele de avertizare meteo nici macar nu erau...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI