Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Aniversarea a 157 de ani de la MICA UNIRE din 1859, celebrată de elevii Școlii „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Publicat

unspecifiedhh Elevii de la Școala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia au celebrat, vineri, aniversarea a 157 de ani de la  Unirea Principatelor Române, printr-o activitate complexă. Tinerii din clasele a VII-a și a VIII-a au recitat poezii și au făcut o mică scenetă după textul „Moș Ion Roată și Unirea”.
Eleva Oana Costandin din clasa a VIII- a, a făcut o expunere istorică a contextului internațional care a dus la Unirea Principatelor, o prezentare a personalității domnitorului Alexandru Ion Cuza, însoțitănde imagini și documente istorice.

Elevii Indrei Diana din clasa a VII-a C și Andreiu Victor  din clasa a VIII- a E au recitat poeziile ”Unirea” de Virgil Carianopol și ”Deșteptarea României” de Vasile Alexandri.

A urmat o punere în scenă a adaptării textului „Moș Ion Roată și Unirea” (Ion Creangă), în interpretarea elevilor: Teodora Tamaș (VII B) – povestitor, Tudor Itu (VII B) – Moș Ion Roată, Opruța George (VII B) – Alexandru Ion Cuza și Florea Robert și Manta Gabriela (ambii VII B) – boierii. Corul ”Speranța”, dirijat de prof. Elena Popa a interpretat cântece tradiționale patriotice.

Evenimentul s-a încheiat cu intonarea cântecului ”Hora Unirii” și cu hora elevilor și a profesorilor prezenți.

VEZI ȘI: 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax