Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concursuri pe teme rutiere, desene pe asfalt şi cadouri pentru preşcolari şi elevi din Aiud şi Cîmpeni. Acţiuni organizate de IPJ Alba, de Ziua Copilului

Publicat

DSCN3844 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat seria activităţilor organizate de 1 Iunie pentru copiii din judeţ. Vineri şi marţi, a fost rândul preşcolarilor şi elevilor din Aiud şi Cîmpeni să participe la concursuri pe teme rutiere şi să fie răsplătiţi cu cadouri. Acţiunile au fost derulate cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

La Grădiniţa „Primii Pași” din municipiul Aiud, a avut loc vineri concursul de colaje „Atenție! Circul și eu!” la care au participat peste 150 de preşcolari din grupele mari de la toate grădiniţele din Aiud.

Copiii şi-au prezentat creaţiile cu tematică rutieră, iar un juriu format din poliţişti ai structurilor de rutieră şi prevenire, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba i-au premiat pe cei mai talentaţi dintre participanţi.

În final, toţi concurenţii au fost răsplătiţi cu diplome, medalii, cupe şi rechizite, pentru interesul manifestat şi implicarea în cunoaşterea regulilor de circulaţie rutieră destinate pietonilor.

Pe 2 iunie, la Şcoala Generală din Cîmpeni, peste 150 de preşcolari şi şcolari din oraş şi din localităţile învecinate, şi-au demonstrat talentul la desen, în cadrul unui concurs de desene pe asfalt intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”. La final toţi au primit diplome, baloane şi îngheţată.

Premiile şi cadourile oferite copiilor cu ocazia acestor activităţi au fost puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba în proiectele educative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Stana Dragoiu

    miercuri, 03.06.2015 at 13:21

    Contrar aparentelor, copiii din Campeni sunt bataia de joc a autoritatilor locale ( in frunte cu Politia orasului Campeni). In centrul orasului exista o zona pietonala semnalizata cu „circulatia autovehiculelor interzisa in ambele sensuri”respectiv äccesul interzis”, care era folosita de copii pentru a se juca sau pentru a se plimba cu bicicleta si care a fost tranformata total abuziv in Parcare. Complici sunt atat Primaria orasului (care potrivit HCL are datoria de a sanctiona persoanele care parcheaza in zone nepermise) dar in egala masura si Politia orasului Campeni care nu sanctioneaza conducatorii auto care nu respecta cele doua semne de circulatie si intra cu masina pe zona pietonala, punand in pericol, pietonii (adulti dar mai ales copii) nevoiti sa faca fata circulatiei printre vehicule intr-o zona in care acestea nu au ce cauta. In plus, in oras nu mai exista locuri de joaca, altele decat cei cca 10x10mp din spatele statuii lui Avram Iancu. Curtea scolii generale e inchisa cu lacat sa nu intre copiii chipurile ca fac mizerie sau sparg geamurile (Da, aici s-a ajuns, stimabililor!!! Rusine!). S-au construit doua sali de sport si un teren sintetic unde accesul se face doar cu programare si bineinteles contra-cost, ca de`, doar nu i-om lasa pe copii gratis sa le foloseasca si sa faca mizerie, si daca nu s-ar lua bani cum s-ar mai intretine schema de personal (extrem de stufoasa) a Primariei. Este o nesimtire grosolana modul in care autoritatile (Primaria si Politia orasului Campeni), in fatarnicia lor arata ca le-ar pasa de copii, cand defapt, in acest oras nu li se respecta copiilor nici macar dreptul de a merge in conditii sigure la scoala (trotuarele sunt innabusite de masini parcate ilegal zi de zi, luna de luna). Asa ca sa nu ne imbatam cu apa rece si sa nu-i tocmai ridicam in slavi pe politisti ca ce mare implicare au ei in activitati extrascolare cand defapt ei nu-si fac nici macar datoria legala. Dar va veni si vremea sa dea socoteala…inca putina rabdare doar!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax