|

FOTO: „Efecte colaterale”, în prima seară a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia. Sute de oameni prezenți la primul spectacol

IMG_3168Seria spectacolelor pentru tineri și adulți din cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești”, ediția a XI-a, a fost deschisă luni seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și nu oricum ci cu o sală arhiplină. Peste 500 de spectatori și-au dorit să vadă „Efecte colaterale”, în regia lui Vlad Zamfirescu, un spectacol plin de umor, care a ținut, timp de trei ore, publicul în suspans. 

„Efecte colaterale” este un text contemporan, semnat de dramaturgul și scenaristul Alexandru Popa. Prezentată în premieră pe țară la Teatrul Nottara din București, piesa, care îmbină ca într-un puzzle mai multe drame de familie, analizează, cu mult umor și atenție la nunanțe, riscul de a-l pierde pe celălalt pe drumul propriei împliniri.

Povești în povești se intersectează într-un oraș aglomerat, iar efectele colaterale ale întâlnirii unor oameni legați între ei prin legături sufletești nevăzute se amplifică gradual până când anulează distanța dintre comic și tragic.

IMG_3146În scriitură, cotidianul devine senzațional, iar versiunea scenică a lui Vlad Zamfirescu exploatează nuanțele realității de fiecare zi, fără măști, artificii sau ipocrizii.

„Personajele din Efecte… nu sunt metafore. Au, sper eu, toate trăsăturile umane esenţiale. Adică iubesc cât se poate, se ascund cât le merge, îi trădează pe cei de lângă ei, depăşesc limite care nu sunt ale lor, aruncă afară ce nu mai poate fi cărat înăuntru, regretă cu măsură şi încearcă să adapteze realitatea la propriile dorinţe. Pe scurt, îşi fac treaba, îşi văd de drum. Sigur că, uneori, preocupate cu adevărul lor intim, se întâmplă să dea peste cap alte adevăruri. Ale altora. Dar fără rea intenţie. Mai toate actiunile au şi efecte colaterale. Pur şi simplu, din cînd în cînd, apar şi consecinţe la care nu te aştepţi. Se întâmplă, nimeni nu e vinovat. Sau nu e sincer vinovat” Alexandru Popa

Din distribuție au făcut parte Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminița Erga, Diana Roman și Ioana Calotă.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=523247avatar Publicat de pe 10 octombrie 2016
Publicat în ACTUALITATE, Arta, Cultura, Foto, GALERIE FOTO - VIDEO, Spectacole.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Tara lui Papura Voda: Mainile si picioarele amputate celor prinsi la volan, bauti, fara permis, bauti si fara permis,...
  • kolben: minimul pe economie +14% ( variabil,dar nu mai putin de 10%) din brut .. iar cei mai vechi sau..cu pile ajung...
  • Sica: Daca te uiti la „Like-uri” se vede ca peste 90% sunt date de romani. Cred ca ne-a costat un LIKE...
  • Bobica: Radem,glumim….dar uratul asta chiar are fata de șarlatan.
  • Eee: Ii mortal …

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI