|

FOTO: Festivalul Folk „Zilele Tineretului” la Cugir. Andrei Păunescu și Vasile Mardare au fost invitații speciali ai primei seri

DSC_7293Prima seară a Festivalului Folk „Zilele Tineretului”, festival ajuns în acest an la ediția cu numărul IX, a fost dedicată trupelor și soliștii ai genului folk – rock din urbea cugireană. Au urecat pe scenă Valentin Iloae, Trupa „Infinity”,”StarDust”, Vasile Palfi și nu în ultimul rând cei doi invitați speciali bănățeanul Vasile Mardare – folkist, cantautor, fost membru al cenaclurilor „Flacăra” și „Totuși iubirea”, și Andrei Păunescu alături de Trupa „Totuși”-. Folkistul bucureștean a interpretat piese din repertoriul propriu, dar și piese care au purtat semnătura regretatului poet, Adrian Păunescu.

Printre piesele interpretate de către Andrei Păunescu s-au numărat:„Haide mamă, haide tată” – pe versuriile lui Adrian Păunescu, piesă dedicată cum spunea și Andrei de la microfonul de pe scena festivalului:părinților care mai sunt, dar și celor ce nu mai sunt”,„Iobag la patron, iobag la stat”, urmată de „ Las-o să plece”.

DSC_7315Piesele au fost condimentate cu acorduri a unor melodii rock internațional susținute de către Vlady Săteanu (chitară-bass) alături de Andrei Păunescu.

Recitalul s-a încheiat cu melodia „Doamne, ocrotește-i pe români”, piesă interpretată pe scenă alături prietenul său Vasile Mardare.

La finalul concertului, Andrei Păunescu a ținut să declare:”O reluare după mulți ani a pieselor Cenaclului Flacăra,eram adolescent când am venit prima dată la Cugir alături de tatăl meu în anul 1984-1985. M-a impresionat comunitatea folk și rock care este aici, m-am bucurat că piese au prins foarte bine la public și le-au plăcut. Chiar dacă este un oraș mic comunitatea folk este mai numeroasă și inimoasă decât în orașele mari ale țării”.

Andrei Păunescu este fiul regretatului mare poet român Adrian Păunescu l-a urmat pe tatăl său în turnee în cadrul Cenacluriilor Flacăra și Totuși iubirea, realizează emisiuni radio la România Bucureşti FM, predă jurnalism la Universitatea Spiru Haret din București.A înființat trupa „Totuși” în anul 1983, trupă care a susținut peste 2.000 de spectacole, cu prezențe în multe orașe, televiziuni, posturi radio și numeroase festivaluri atât în țară cât și peste hotare.

Seara s-a încheiat cu acorduri de muzică rock și rock alternativ susținute de către formația locală „Serenity”.
La eveniment au participat aproximativ 700 de persoane.

Text/Foto: Sorin Giurca

URL scurt: http://alba24.ro/?p=486929avatar Publicat de pe 8 mai 2016 şi actualizat pe 8 mai 2016.
Publicat în ACTUALITATE, Muzica, Spectacole.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Mazilu Aurica: Daca a fost odata o recidiva la distanta care a fost rezecata chirurgical este optiune pt imunoterapie.
  • El Barto: Asta e mizilic, ia citește comentariile de pe pagina de Facebook, te apucă amețeala, am impresia că unii...
  • Tara lui Papura Voda: Sa speram ca va lua multe ciocane in parnaie !
  • Tara lui Papura Voda: Electrica, Posta Romana, Apa Canal, RAR…pline de politruci! Cum naiba sa functioneze...
  • Oncologul de garda: Multumesc mult pentru comentariul negativ si va doresc sa nu aveti nevoie nici de oncolog si nici...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI