|

FOTO: Flautista britanică Katie Morgan, invitată special la concertul de deschidere a stagiunii Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” Alba din acest an

foto conferinta katie morganFlautista de renume internaţional Katie Morgan va susţine, duminică, la Alba Iulia, primul său concert în România, artista britanică fiind invitatul special al concertului de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba. Katie Morgan a susţinut, vineri, la Alba Iulia, o conferinţă de presă alături de managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal, şi dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba, Dan Liviu Cernat, aceştia vorbindu-le jurnaliştilor albaiulieni despre proiectul muzical care deschide stagiunea 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

„Mă bucur că prima mea vizită în România este la Alba Iulia, un oraş minunat cu o arhitectură impresionantă. Concertul de duminică este un proiect frumos gândit împreună cu prietenul meu Dan Liviu Cernat şi cu orchestra pe care acesta o conduce. Aştept cu nerăbdare întâlnirea cu publicul din Alba Iulia şi sper că piesele alese şi interpretarea vor fi apreciate” a spus Katie Morgan.

„Este un proiect muzical pe care îl gândim de mai mult timp cu Katie Morgan, ne bucurăm că se materializează şi că îl putem aduce în faţa publicului din Alba Iulia. Îi invităm pe iubitorii muzicii de cameră să petreacă, duminică, o seară minunată cu muzică bună la începutul unei noi stagiuni a Orchestrei de Cameră a judeţului Alba” a spus Dan Liviu Cernat, dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

„Prezenţa flautistei britanice Katie Morgan în concertul nostru ne onorează şi sperăm noi că acest prim concert din noua stagiune muzicală va redeschide apetitul publicului din Alba Iulia pentru muzica bună. Orchestra de Cameră are pregătită o stagiune cu concerte minunate şi spectaculoase care sperăm să facă plăcere iubitorilor muzicii de cameră din judeţul Alba”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul de deschidere a noii stagiu a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba va avea loc duminică, 23 aprilie, începând cu ora 19.30 la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia şi va fi un periplu în lumea operelor muzicale ale lui W. A. Mozart, J.S. Bach şi E. Elgar. Programul cuprinde: Suita numărul 2 pentru flaut şi orchestră (J. S. Bach), Divertisment în Re Major şi Concertul numărul 2 în Re Major pentru flaut şi orchestră (W.A. Mozart) şi Serenada în Mi Minor pentru orchestră de coarde (E. Elgar).

Concertul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, iar biletul costă 20 de lei pentru adulţi. Intrarea este liberă pentru copii şi tineri. Biletele au fost puse în vânzare şi se găsesc la noul sediu al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, strada Mihai Viteazul nr. 2 (în  Centru, fostul sediu al fostului leagăn de copii).

Rezervări pot fi făcute la numărul de telefon 0258/ 826410.

Katie Morgan este o flautistă concertistă de nivel internaţional născută în Ţara Galilor (Marea Britanie) şi care în prezent îşi desfăşoară activitatea artistica şi didactică în Londra. Flautista a câştigat în decursul timpului numeroase premii, printre care amintim marele premiu International Young Artist Competition. Artista a studiat flautul în Londra la Guildhall School of Music unde a absolvit studiile cu distincţia de prima clasă, având ca profesori flautişti de renume internaţional. Pe lângă însuşirea măiestriei interpretării muzicale la flaut, Katie Morgan a studiat şi muzica de cameră şi a cântat în orchestre prestigioase din Europa. Flautista s-a remarcat şi în cariera didactică predând flautul la nivel profesional din 2007, iar mulţi dintre elevii săi au ajuns să studieze la şcoli de top sau să cânte în orchestre de renume. În prezent solista este foarte căutată în special de compozitori ca să înregistreze muzica lor şi de curând a început un amplu proiect prin care promovează flautele construite de compania Trevor James, un brand important în industria confecţionării flautelor.
Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a fost înfiinţată în Iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având invitaţi de renume printre care amintim pe soprana Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist de renume japonez, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia). Dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” este Dan Liviu Cernat.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=561408avatar Publicat de pe 21 aprilie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
  • om: Buna treaba!
  • privat: Salarii de multinationala pentru niste angajati de multe ori incompetenti, de cele mai multe ori sfidatori cu...
  • vitan sandu: Da, si ca sa sustina aceste salarii, sa vedeti ce impozite o sa platim incepand cu 2018!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI