Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Foc de armă, în pădurea dintre Alba și Cluj. Polițiștii din Beliș au confiscat o autoutilitară cu bușteni condusă de un tânăr din Horea

Publicat

ACTIUNE SILVIC 1 Războiul polițiștilor din Cluj cu hoții de lemne din Horea, județul Alba, continuă. Marți spre miercuri noaptea, s-a consumat un nou episod, la Beliș, unde polițiștii au fost obligați să tragă cu pistolul un foc de avertisment în urmărirea unui fugar și în final au confiscat o autoutilitară încărcată cu bușteni. Aventura polițiștilor a durat toată noaptea. 

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, marți spre miercuri noaptea, în jurul orei 00:15, poliţiştii din Beliş şi Mărişel au depistat pe raza localităţii Poiana Horea (comuna clujeană Beliş) o autoutilitară încărcată cu lemn rotund de lucru. Conducătorul auto, un tânăr de 27 de ani, din Horea, judeţul Alba, nu le-a putut prezenta poliţiştilor documentele prevăzute de lege. De asemenea, buştenii din autoutilitară nu erau marcaţi cu amprentă dreptunghiulară şi nu prezentau numere de inventar, neputând fi prezentat nici aviz de însoţire. Din acest motiv, poliţiştii împreună cu cel în cauză, au mers pe urmele camionului pentru stabilirea locului de unde au fost încărcaţi buştenii și eventual de unde au fost tăiați.  La locul respectiv au fost găsiţi alţi buşteni în catarge, care urmau să fie încărcaţi.

La un moment dat, povestea devine dramatică: poliţiştii au auzit zgomot în pădure şi s-au deplasat pe drum forestier, depistând un bărbat care avea un moto-fierăstrău asupra lui şi care, la vederea acestora, a fugit  şi s-a ascuns în pădure. Pentru a-l opri, unul dintre polițiștia  fost nevoit să tragă un foc de armă în plan vertical.

Spre dimineață, în jurul orei 5:00, poliţiştii au depistat la marginea pădurii, alți 3 suspecți de tăieri ilegale de arbori. Asupra acestora au fost găsite un motofierăstrău şi instrumente de măsurare a lemnului.

Autospeciala, evaluată la circa 12.000 de euro, a fost confiscată de către poliţişti. De asemenea, personalul silvic a inventariat materialul lemnos, rezultând 64 de buşteni, care au fost confiscaţi.

Vezi și:

Doi bărbați din comuna Horea, acuzați că au tăiat ilegal lemne din pădure și plănuiau să dea vina pe furtună. Unul este pădurar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax