Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Halloween la Colegiul Economic din Alba Iulia. Concurs cu costume horror, bostani sculptaţi şi preparate de sărbătoare

Publicat

10680126_742739722484028_1476634519085053069_o Pentru a nu lăsa să treacă nesărbătorit Halloween-ul, elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” au organizat, joi, un concurs între clasele din liceu. Toți elevii, coordonați de către diriginți, au pregătit mese împodobite cu bostani înfricoșători, frumos luminați, mâncăruri specifice de Halloween și bineînțeles, costume horror.

Întregul eveniment a avut loc înainte de ziua Balului Bobocilor, de la ora 13.00, în sala de festivități a sălii. Nu a lipsit nici concursul în care colectivele de elevi s-au luptat pentru unul din cele patru premii: cea mai groaznic de bună mâncare, cel mai înfricoșător costum, cel mai horror stand și cel mai frumos bostan. Premiile au constat în diplome și au fost simbolice. La finalul competiției s-au făcut poze, s-au spus glume și s-a mâncat din preparatele specifice evenimentului.

Șase elevi de la Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia, însoțiți de două cadre didactice, au prezentat un costum și un film despre obiceiul Fărșangului care o sărbătoare românească asemănătoare Halloweenului. Fârșangul este un mod prin care se sugerează sfârşitul mult aşteptat al iernii, un prilej de a îndepărta spiritele malefice şi întunecate.

Halloween-ul este o sărbătoare celebrată în noaptea de 31 octombrie în special în Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Irlanda, însă în ultimul timp din ce în ce mai mult şi în România. Această sărbătoare îşi are originea în festivalul păgân al celţilor din Irlanda, Marea Britanie şi Franţa, denumit Samhain. Halloween-ul este adesea asociat cu ocultul; în diverse tradiţii păgâne, în această noapte lumea spirituală poate să intre în contact cu lumea fizică, iar magia are puterea cea mai mare.

 

 

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax