Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ROWMANIA 2015 la Alba Iulia. 15 echipe şi-au pus îndemânarea la încercare, la concurs de vâslit pe râul Mureş

Publicat

IMG_0107 A început a treia ediție a Festivalului “Descoperă Rowmania”, la Alba Iulia. De data aceasta, evenimentul se derulează pe parcursul a două zile şi cuprinde, pe lângă demonstraţia de vâslit cu maestrul Ivan Patzaichin şi competiţiile propriu-zise pe râul Mureş, şi spectacol de reconstituire istorică cu daci și romani, torțe, foc de tabără, demonstrație de gătit la ceaun.

În prima zi de concurs de vâslit pe râul Mureş, s-au înscris în competiţie 15 echipe. Acestea sunt: Bombardierii Acvatici, Piraţii din Oarda, ISU Alba, Cercetaşi Aiud, Ancău Company, STP, Ludus Apulensis, Nautilus, Krysopolis, Partoş, Unlimited Adventure, Campo Travi, Mol Romania, Albaiulienii, Albatros.

UPDATE: Echipele calificate în semifinală sunt Piraţii din Oarda (cel mai bun timp, 32,60 secunde), Ancău Company, STP, Krysopolis, Partoş, Bombardierii Acvatici, ISU Alba, Luduş Apulensis, Cercetaşi Aiud. Aceştia au intrat în finala de la Alba Iulia, ce va avea loc duminică.

În echipa albaiulienilor, a intrat şi viceprimarul Gabriel Pleşa.

Concursul a fost pregătit să se desfăşoare pe o distanță de 200 metri, iar culoarele au fost delimitate prin balize.

Cei care nu au mai suportat căldura de afară au folosit prilejul să se răcorească cu o baie în apa Mureşului, iar alţii au stat la plajă.

IMG_0118 Participanţii au mai primit veste de salvare, echipaje de intervenție, corturi, scaune și apă plată gratuit.

Au putut învăța să vâslească, să dirijeze ambarcațiunea și să comunice eficient între ei în timpul concursului.

La final câştigă echipa care parcurge distanţa în cel mai scurt timp.

După finalizarea întrecerii din fiecare serie, cei mai buni timpi intră în semifinale şi ulterior, în finală. Echipa câştigătoare participă intră în finala națională Descoperă Rowmania, care va avea loc pe 30 august, la Tulcea, în cadrul Festivalului Rowmania.

Vă reamintim că anul trecut au câştigat „Rowmaniacii” din echipa Piraţii din Oarda şi au mers în finala de la Tulcea.

Vezi imagini şi detalii de la competiţia de anul trecut: FOTO-VIDEO: Descoperă Rowmania la Alba Iulia. Câştigătorii competiţiei de canotci pe râul Mureş

După desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii), în intervalul 18.30 – 20.30, distracţia a continuat de la ora 21.00, cu spectacol de reenactment istoric cu daci și romani, torțe, foc de tabără (luptă cu daci și romani, atac al romanilor de pe podul peste Mureș).

Evenimentul continuă şi duminică, cu următorul program:

Duminică, 26 iulie

Orele 9:00 – 10:00 Sesiuni de antrenamente (echipe)

Orele 9:00 – 10:00 Înscrieri la concursul de FUN Rowing (probe distractive de vâslit în echipă)

Orele 10:00 – 11:00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1, tragere la sorți (semifinale, finala)

Orele 11:00 – 12:00 Desfășurarea concursului de FUN Rowing (pe probe)

Orele 12:30 – 13:00 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1 și a concursurilor de FUN rowing

Orele 13:00 – 15:00 Demonstrație de gătit la ceaun făcută de către daci și romani, degustare

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Alba Iulia.

Galeria foto a fost actualizată cu imagini de la spectacolul de reenactment istoric cu daci și romani şi focul de tabără de sâmbătă seara. Sursa: pagina de Facebook a evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax